Άρτα: Λειτουργία δικτύου Eurodesk στην Άρτα

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας είναι πλέον μέλος του Εθνικού Δικτύου Πολλαπλασιαστών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurodesk στην Ελλάδα για την Περιφέρεια Ηπείρου, με έδρα την πόλη της Άρτας, μετά από επιτυχή διαδικασία αξιολόγησης φορέων της χώρας. 

Το Δίκτυο Eurodesk λειτουργεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δρα υποστηρικτικά στα προγράμματα Erasmus+ και European Solidarity Corps.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με δομές πληροφόρησης σε 36 χώρες και με περισσότερους από 1.500 εθνικούς, τοπικούς και περιφερειακούς εταίρους, το οποίο παρέχει στους νέους και σε όσους εργάζονται με νέους πρόσβαση σε ευρωπαϊκή και εθνική πληροφόρηση που ενισχύει τη μαθησιακή κινητικότητά τους. 

Απαντά σε ερωτήματα των νέων και παρέχει καθοδήγηση για όλη την Ευρώπη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως σπουδές, κατάρτιση, εργασία, απασχόληση, εθελοντικές δραστηριότητες, ανταλλαγές νέων, δικαιώματα καθώς και όποιο άλλο θέμα άπτεται των ενδιαφερόντων των νέων, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία πληροφόρησης. 

Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και προσιτή πηγή παροχής δωρεάν και on line πληροφόρησης σε νέους.

Επιπλέον, το Δίκτυο Eurodesk διαχειρίζεται και υποστηρίζει, το περιεχόμενο της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας, η οποία περιλαμβάνει άρθρα, νέα και εκδηλώσεις που αφορούν τους νέους τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον παρέχει ποιοτική, έγκαιρη και ακριβή πληροφόρηση, με περιεχόμενο μεταφρασμένο σε 28 γλώσσες στους τομείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, την απασχόληση, τη συμμετοχή, τον πολιτισμό, την υγεία, την κοινωνική ένταξη και τον κόσμο.

Το Eurodesk αποτελεί τμήμα της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας, το οποίο διαχειρίζεται το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Τέλος να σημειωθεί ότι η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας είναι η μοναδική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας, η οποία εκπροσωπεί την Άρτα και την Ήπειρο.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Λειτουργία δικτύου Eurodesk στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4031037837381640547
item