Κάτω από την μύτη των Τούρκων! Εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση «EUNOMIA 2/2021» Κάτω από την μύτη των Τούρκων! Εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση «EUNOMIA 2/2021» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κάτω από την μύτη των Τούρκων! Εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση «EUNOMIA 2/2021»

Τα F-16 δεν έγιναν αντιληπτά ούτε από τα επίγεια τουρκικά ραντάρ,

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, η Τετραμερής Αεροναυτική Άσκηση με την επωνυμία «EUNOMIA 2/2021», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της Τετραμερούς Πρωτοβουλίας (QUADRIPARTITE INITIATIVE – QUAD) Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου. 

Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία και Ιταλία μονιμοποιούν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω της Πρωτοβουλίας Τετραμερούς Συνεργασίας (QUAD). 

Η QUAD σηματοδοτεί τη συλλογική ναυτική και αεροπορική στρατιωτική παρουσία των τεσσάρων χωρών στην περιοχή και εναρκτήρια δραστηριότητά της αποτέλεσε η άσκηση «Ευνομία» (ΕUNOMIA) με τη συγκέντρωση εναέριων και ναυτικών μέσων, αλλά και προσωπικού από τις τέσσερις χώρες, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου.

Η τετραμερής συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας καταδεικνύει τη συλλογική και πλήρη δέσμευση των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών για εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και του Εθιμικού Διεθνές Δικαίου, για διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας, τον σεβασμό των κανόνων δικαίου και της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κάτω από τη μύτη των Τούρκων ξανά τα ελληνικά F-16 στην Κύπρο

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 10 μηνών τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας πέρασαν «κάτω από τη μύτη» των Τούρκων για να προσγειωθούν στην Πάφο, στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην τετραμερή αεροναυτική άσκηση «Ευνομία».

Μαζί με τα γαλλικά Rafale, τα ελληνικά F-16 Block 52 Advanced της 336 Μοίρας «Ολυμπος» εκτέλεσαν σε συνεργασία με πολεμικά πλοία σειρά αεροναυτικών ασκήσεων, αερομαχίες, στοχοποίηση και προσβολή στρατηγικών στόχων, ασκήσεις αεράμυνας περιοχής κ.α.

Κατά τη μετάβασή τους στην Κύπρο, τα F-16 δεν έγιναν αντιληπτά ούτε από τα επίγεια τουρκικά ραντάρ, αλλά ούτε και από το «ιπτάμενο μάτι» της Αγκυρας, Ε-7. Ηταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που οι πιλότοι της ΠΑ εξέθεσαν με τον τρόπο αυτό την τουρκική αεράμυνα. 

Η προηγούμενη ήταν τον Οκτώβριο του 2019, όταν αεροσκάφη της 340 Μοίρας «Αλεπού» από την Κρήτη πέταξαν πάνω από το Καλό Χωριό Λάρνακας, στο πλαίσιο της  άσκησης «Ατσάλινο Βέλος» της Εθνικής Φρουράς.

Παρακολουθήστε το βίντεο:   

 

epirusblog.gr
5 of 5
Κάτω από την μύτη των Τούρκων! Εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση «EUNOMIA 2/2021»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8454351582990468330
Σχόλια
item