Γερμανία: Η Μπέρμπελ Μπας εξελέγη πρόεδρος της Bundestag -Ξανά γυναίκα επικεφαλής του Κοινοβουλίου Γερμανία: Η Μπέρμπελ Μπας εξελέγη πρόεδρος της Bundestag -Ξανά γυναίκα επικεφαλής του Κοινοβουλίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανία: Η Μπέρμπελ Μπας εξελέγη πρόεδρος της Bundestag -Ξανά γυναίκα επικεφαλής του Κοινοβουλίου

Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας έχει πλέον νέο πρόσωπο στην προεδρία του, την Μπρέμπελ Μπας. Εξελέγη με 576 ψήφους υπέρ, 90 κατά και 58 αποχές.

Η 53χρονη βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) από το Ντούισμπουργκ, μέλος της «αριστερής πτέρυγας» του SPD, αποδεχόμενη το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αναφέρθηκε στην Ανεμαρί Ρένγκερ, την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Bundestag το 1972, αλλά και στη δεύτερη, Ρίτα Σούσμουτ, από το 1988 έως το 1998, η οποία ήταν παρούσα στην αίθουσα: «Κάνει καλό στη χώρα μας να βλέπουν οι πολίτες μια γυναίκα να αναλαμβάνει ευθύνη στην καρδιά της δημοκρατίας μας».

Στην ομιλία της επισήμανε ακόμη ότι το γεγονός ότι η Bundestag είναι σε αυτή τη νομοθετική περίοδο ιδιαίτερα νεαρή -με τον μέσο όρο ηλικίας των βουλευτών στα 47,5 έτη- και πολυσυλλεκτική, αποτελεί «μια ευκαιρία για όλους μας», τονίζοντας ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινωνίας και οι εργασίες του να φθάνουν και στην τελευταία γωνιά της χώρας.

Φωτογραφία: AP Photos

«Περιμένω από τους βουλευτές σεβασμό προς τους πολίτες, αλλά και από τους πολίτες σεβασμό προς το Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ, απευθυνόμενη στον προκάτοχό της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η κυρία Μπας δήλωσε: «Τιμήσατε την κοινοβουλευτική δημοκρατία μας».

Φωτογραφία: AP Photos


epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Η Μπέρμπελ Μπας εξελέγη πρόεδρος της Bundestag -Ξανά γυναίκα επικεφαλής του Κοινοβουλίου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7157658530574569039
Σχόλια
item