Γιάννενα: Τα Γιαννιωτόπουλα... διδάσκουν τη σημασία της ανακύκλωσης!

Ιδιαίτερο ρόλο μπορεί να παίξει το σχολείο όσον αφορά στην διαμόρφωση πολιτών συνειδητοποιημένων που θα σέβονται και θα προστατεύουν το περιβάλλον. Κι αυτό επειδή υπάρχουν αρχές και πρακτικές που γίνονται πιο εύκολα βίωμα σε κάποιον αν τις διδαχτεί από την παιδική του ηλικία.

Κάτι τέτοιο ισχύει και για την ανακύκλωση, η οποία αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της λεγόμενης ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Τα Γιαννιωτόπουλα συμμετείχαν πέρυσι με ενθουσιασμό στο σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης που υλοποίησε ο Δήμος, στο πλαίσιο του οποίου μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών συλλέχθηκαν πάνω από 12.800 κιλά ανακυκλώσιμου υλικού από περίπου 5.000 μαθητές.

Και γυμνάσια - λύκεια
Με οδηγό τα εξαιρετικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε λοιπόν να επεκτείνει φέτος το σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης, καθώς εκτός από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, θα συμμετέχουν στη δράση τα γυμνάσια και τα λύκεια, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, θα εφαρμόζεται η διαλογή στην πηγή σε ειδικούς κάδους από δύο έως τέσσερα ρεύματα ανακύκλωσης, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες). 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Υπηρεσία Καθαριότητας ολοκλήρωσε τη διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες και από εδώ και πέρα αναλαμβάνει το έργο της ζύγισης και αποκομιδής από τα σχολεία.

«Δίνουμε βαρύτητα...»
Την έναρξη του «Σχολικού Πρωταθλήματος Ανακύκλωσης», για τη σχολική χρονιά 2021 – 22 ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ χθες το πρωί από στο 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων. 

Σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε θερμά γονείς, διευθυντές και εκπαιδευτικούς που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις προσπάθειες του Δήμου για την εφαρμογή οικολογικών πρακτικών στα σχολεία μας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, «δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση ως ένα ουσιαστικό τμήμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία αυτή στα σχολεία της πόλης μας. Φέτος, συνεχίζουμε στα Γυμνάσια και στα Λύκεια και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. 

Δηλαδή, η νέα γενιά να εγκολπωθεί τις αρχές της ανακύκλωσης και νομίζω ότι ένα παιδί που από πολύ μικρή ηλικία εξοικειώνεται στη διαδικασία αυτή, θα γίνει ένας συνειδητοποιημένος πολίτης που θα προστατεύει το περιβάλλον».

Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ σημείωσε ότι μέσω της δημοτικής πλατφόρμας «Followgreen», ο Δήμος Ιωαννιτών θα συνεχίσει τις δράσεις με στόχο να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το 7ο ΓΕΛ Ιωαννίνων
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του 7ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων Νίκος Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η συμμετοχή του σχολείου στο σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης αποτέλεσε αίτημα των μαθητών και των εκπαιδευτικών του.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε τη σημασία της ανακύκλωσης σε όλα τα υλικά, είτε είναι χαρτί, είτε είναι γυαλί, ή μπαταρίες και όλα αυτά που επιβαρύνουν το περιβάλλον και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μαθαίνοντας τα παιδιά να τα συγκεντρώνουν, δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ζωής για το αύριο. 

Ο Δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και βλέπουμε ότι καθημερινά γίνεται σημαντική δουλειά. Τα παιδιά υποδέχθηκαν την πρωτοβουλία αυτή με θέρμη και ήδη κάθε αίθουσα διαθέτει από έναν κάδο και κάθε ημέρα συγκεντρώνουμε υλικά και ακολούθως γίνεται η αποκομιδή τους».

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα Γιαννιωτόπουλα... διδάσκουν τη σημασία της ανακύκλωσης!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8916308267759691446
item