Θεσπρωτία: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ιατρείο Σαγιάδας

Πριν από λίγο καιρό, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, παραλάβαμε στο Αγροτικό Ιατρείο του χωριού μας, την ακριτική Σαγιάδα, μια αξιόλογη δωρεά, αποτελούμενη από φάρμακα, αναλώσιμα, ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα. 

Η ευγενική αυτή χειρονομία ανήκει στο συγχωριανό μας κ. Μάρκελλο Τσιρίκο, ο οποίος δεν ξεχνά ποτέ τον τόπο καταγωγής της γιαγιάς του κι επισκέπτεται τη Σαγιάδα από μικρός κάθε καλοκαίρι έως και σήμερα. 

Ο Μάρκελλος Τσιρίκος σπούδασε στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας. 

Στη συνέχεια μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Σαουθάμπτον και τα τελευταία 7 χρόνια ζει κι εργάζεται σε ναυτιλιακές εταιρίες στο Λονδίνο. 

Εκ μέρους των κατοίκων του χωριού μας θα ήθελα να του εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας για τη θεάρεστη αυτή πράξη.

Του ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευτυχία κι αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, που ένας Έλληνας απ' τον τόπο μας προοδεύει μακριά από την πατρίδα.

Η γενναιόδωρη κίνησή του είναι παράδειγμα προς μίμηση κι αναδεικνύει το ήθος του και τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Η αξιέπαινη αυτή χειρονομία αποτελεί πρότυπο μεγαλοψυχίας και προσφοράς προς την τοπική κοινωνία και το συνάνθρωπο κι αποδεικνύει έμπρακτα, ότι: «Ο άνθρωπος κι ο σεβασμός των ανθρωπίνων αξιών αποτελούν προτεραιότητα», έστω κι αν, αρκετές φορές, την αδυναμία της πολιτείας την καλύπτει η ιδιωτική πρωτοβουλία. 

Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, εν όψει των δύσκολων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί κατόπιν και της εμφάνισης της πανδημίας COVID -19. 

Επιπλέον, η προσφορά αυτή θα διευρύνει τις δυνατότητες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ιατρείου του χωριού μας και θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς όφελος της υγείας των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. 

Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης κι αλληλοβοήθειας θεωρούμε ότι στις σημερινές εποχές θα πρέπει να αναδεικνύονται, ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους το μέλλον του τόπου μας.

Αναστασιάδη Άννα
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σαγιάδας
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ιατρείο Σαγιάδας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5953928018337732681
item