Κήποι βγαλμένοι από τις σελίδες παραμυθιού!

Ορισμένοι κήποι είναι έτοιμοι να μπουν στις σελίδες ενός μυθιστορήματος ή παραμυθιού, αφού μοιάζουν σαν κάποιος ζωγράφος να τους έχει φτιάξει με επιμονή και επιμονή. Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινοί και ομορφαίνουν σπίτια και κάστρα στα σημεία όπου βρίσκονται. 

Κάποιοι έχουν ιστορία πίσω τους με δράματα και ίντριγκες, που θα ζήλευε και το πιο καλοσχεδιασμένο μυθιστόρημα. 

Άλλοι εξάπτουν τη φαντασία των επισκεπτών τους και τους οδηγούν σε άλλες εποχές. Καθένας πάντως αξίζει την προσοχή μας και είναι υπέροχος και πανέμορφος…

Το σπίτι του Claude Monet στο Giverny
perierga.gr - 5 κήποι που θα μπορούσαν να μπουν σε σελίδες παραμυθιού!
Ο Claude Monet ζούσε σε μια υπέροχη κατοικία στο Giverny της Γαλλίας από το 1883 έως το 1926. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του επέκτεινε το σπίτι και πρόσθεσε τους κήπους. 

Οι άνθρωποι που εκτιμούν το έργο του γνωστού ιμπρεσιονιστή θα διαπιστώσουν σίγουρα ότι μερικά από τα τοπία στον κήπο είναι παρόμοια με τις φυσικές σκηνές στα έργα του. 

Το πιο όμορφο σημείο εδώ είναι η τεχνητή λίμνη και η ιαπωνική γέφυρα με τις γλυσίνιες, ενώ είναι επισκέψιμος από το κοινό.

Château du Rivau
perierga.gr - 5 κήποι που θα μπορούσαν να μπουν σε σελίδες παραμυθιού!
Παρά το γεγονός ότι συνδέεται με σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες όπως η Ζαν ντ’ Αρκ και πολέμους του 15ου και 16ου αιώνα, το Château du Rivau είναι πλέον γνωστό για τους παραμυθένιους κήπους του. 

Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα κάστρα της Ευρώπης που κατασκευάστηκαν συνδυάζοντας την αισθητική με την οχύρωση και τη λειτουργικότητα. 

Εδώ υπάρχουν 12 κήποι με τριαντάφυλλα, ενώ διάφορα γλυπτά που έχουν τοποθετηθεί ανάμεσα ταιριάζουν στο ρομαντικό περιβάλλον.

Majorelle Garden
perierga.gr - 5 κήποι που θα μπορούσαν να μπουν σε σελίδες παραμυθιού!
Ο καλλιτέχνης Jacques Majorelle επέλεξε το Μαρακές για να κατασκευάσει το σπίτι του. 

Δημιούργησε τον κήπο τη δεκαετία του 1920 και του 1930, στον οποίο ξεχωρίζουν τα έντονα μπλε χρώματα που συνδυάζονται ιδανικά με τα πράσινα φυτά που ξεπηδούν από παντού. 

Άνοιξε στο κοινό μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ανακατασκευάστηκε τον σχεδιαστή Yves Saint Laurent (του οποίου η τέφρα έφτασε εδώ μετά το θάνατό του το 2008).

Kenroku-en Garden
perierga.gr - 5 κήποι που θα μπορούσαν να μπουν σε σελίδες παραμυθιού!
Ο κήπος βρίσκεται στην πόλη Kanazawa και θεωρείται ένας από τους «Τρεις Μεγάλους Κήπους της Ιαπωνίας». Άνοιξε στο κοινό τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα και διαθέτει πολύ πράσινο αλλά και ένα σύνθετο σύστημα λιμνών. 

Οι πλωτές οδοί τροφοδοτούνται φυσικά από κοντινούς ποταμούς κλασικά γεφύρια βοηθούν τους επισκέπτες να απολαύσουν τον περίπατό τους. 

Ο κήπος είναι ανοιχτός όλο το χρόνο και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία κάθε εποχή, με το ωραιότερο τοπίο να κάνει εδώ την εμφάνισή του όταν ανθίζουν οι κερασιές. 

Υπόγειοι κήποι του Forestiere
perierga.gr - 5 κήποι που θα μπορούσαν να μπουν σε σελίδες παραμυθιού!
Ένας από τους πιο ασυνήθιστους κήπους είναι αυτός που βρίσκεται στο Fresno της Καλιφόρνιας. Αυτό το δίκτυο υπόγειων θαλάμων, περασμάτων και αυλών χτίστηκε από τον Baldassare Forestiere, έναν μετανάστη από τη Σικελία που ήρθε στο Fresno για να εργαστεί. 

Δυστυχώς, η γη στην οποία επένδυσε ήταν πολύ σκληρή για καλλιέργεια, οπότε πέρασε τέσσερις δεκαετίες, από το 1906 έως το 1946, σκάβοντας και χτίζοντας υπόγειες διόδους και αυλές που τελικά εκτείνονται για περισσότερα από 10 στρέμματα. 

Λόγω του κρύου στην περιοχή, ο ίδιος σκέφτηκε να φυτέψει οπωροφόρα δέντρα υπόγεια για να τα προστατεύσει από τον παγετό και κάπως έτσι ο κήπος του μεγάλωσε, αποκτώντας πολλές και διαφορετικές ποικιλίες.

epirusblog.gr
5 of 5
Κήποι βγαλμένοι από τις σελίδες παραμυθιού!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7367867326727058760
item