Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Δεν εκφοβιζόμαστε – Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ακόμα μία  φορά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Τζον Ντεφτέριος στο πλαίσιο του Future Investment Initiative, στο Ριάντ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε πως «βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύκλου» και πως η Ελλάδα είναι σημαντικός επενδυτικός προορισμός, ενώ εκτίμησε ότι η ανάπτυξη θα υπερβεί εφέτος το 6%. 

Επίσης εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία του τουρισμού τόσο τη φετινή χρονιά, όσο και το 2022.

«Η Ελλάδα θα είναι νικήτρια όταν τελειώσει η πανδημία», σημείωσε και δήλωσε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση έχει ισχυρά επιχειρήματα και θα κερδίσει, για δεύτερη φορά, στις εκλογές το 2023.

«Είμαστε ασφαλείς. Δε νομίζω ότι υπάρχει γεωπολιτική απειλή… Στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι η Τουρκία θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η επιθετική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να την οδηγήσει πουθενά… Έχουμε δημιουργήσει τις συμμαχίες μας. 

Έχουμε χαράξει τις γραμμές μας πολύ ξεκάθαρα και ελπίζω ότι κάποια στιγμή, η Τουρκία θα συνεργαστεί εποικοδομητικά μαζί μας για να επιλύσουμε το ένα βασικό ζήτημα που εκκρεμεί, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία για τις θαλάσσιες ζώνες βάσει των διεθνών συνθηκών και συνέχισε: «Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο αλλά δεν θα εκφοβιστούμε και δεν θα δεχτούμε να παραβιαστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη. 

Μεταξύ άλλων μίλησε για τη δυνατότητα μεταφοράς φυσικού αερίου από την Αίγυπτο και το Ισραήλ μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη και για την προώθηση και της ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε επίσης στα χρήματα που θα πάρει η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης και ανέφερε πως μαζί με τους εθνικούς πόρους και τις μεταρρυθμίσεις η χώρα αλλάζει. 

Τέλος, μίλησε για το τραπεζικό σύστημα και το γεγονός ότι έχουν ρυθμιστεί πολλά από τα κόκκινα δάνεια ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι στο εμπόριο η Ελλάδα μπορεί να είναι εμπορικός κόμβος.

epirusblog.gr
5 of 5
Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Δεν εκφοβιζόμαστε – Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 735278197713382418
item