ΚΙΝΑΛ: Η απόλυτη ησυχία πριν την τέλεια καταιγίδα

ΚΙΝΑΛ: Σε χαμηλούς «παλμούς» και χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις κύλησε η χθεσινή ημέρα στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά από μία εβδομάδα συνεχόμενων ανατροπών, οι οποίες και ανέβασαν πολύ το θερμόμετρο.

Πάντως, την ώρα που όλοι στο Κίνημα Αλλαγής περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου, δηλαδή του ανθρώπου που έβαλε με τη στάση του «φωτιά» στην εσωκομματική αναμέτρηση, εκείνος έκανε στη Κωνσταντινούπολη δημόσιες σχέσεις με τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Είναι πια αργά για εκπλήξεις. Ας αφήσει επιτέλους το “μυστήριο” και ας μας πει επίσημα τι σκοπεύει να κάνει». 

Με αυτό τον σκωπτικό τρόπο σχολίασε το «κρυφτούλι» που παίζει τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, που έχει επιλέξει συνειδητά να απέχει στη παρούσα φάση από τα όσα διαδραματίζονται στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την αιφνίδια και αναγκαστική απόσυρση της προέδρου του κόμματος από τη «κούρσα» για την ηγεσία.

Και ενώ στην Αθήνα αγωνιούν για το τι ακριβώς θα πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου, εκείνος βρέθηκε χθες στη Κωνσταντινούπολη, ανταλλάσσοντας δώρα με τον δήμαρχο της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, του οποίου ήταν καλεσμένος στα πλαίσια συναυλίας στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιήθηκε στη γειτονική χώρα.

Η αλήθεια είναι πως η ώρα της κρίσης, έφτασε. Είτε σήμερα, είτε αύριο το αργότερο, ο πρώην πρωθυπουργός θα αναγκαστεί βάλει ένα τέλος στο θέατρο του παραλόγου που πρωταγωνιστεί εδώ και μία εβδομάδα, ανακοινώνοντας -όπως όλα δείχνουν- την υποψηφιότητα του.

Όλοι οι υπόλοιποι επίδοξοι «μνηστήρες» της ηγεσίας της παράταξης, αναμένουν την επισημοποίηση της καθόδου του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν την πρώτη χαρτογράφηση των δυνάμεων που έχουν στο πλευρό τους, βαδίζοντας προς τη τελική ευθεία.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η χθεσινή ημέρα ήταν απλά και μόνο μία ημέρα ηρεμίας πριν ξεσπάσει η μεγάλη «καταιγίδα» - που σε μεγάλο βαθμό θα φέρει τη σφραγίδα του πρώην πρωθυπουργού. 

Διότι πριν την εμπλοκή του στην υπόθεση της διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής περίμεναν μεν μία έντονη προεκλογική εκστρατεία, όμως τώρα φοβούνται πως η παρουσία του μπορεί να δυναμιτίσει τη διαδικασία.

Τώρα, πλέον, κανένας δεν είναι σε θέση να προδικάσει την έκταση που μπορεί να λάβει η εσωκομματική αντιπαράθεση, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι στη Χαριλάου Τρικούπη που φοβούνται ότι η επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στο προσκήνιο, ενδεχομένως και να ανοίξει ξανά τις «πληγές» που η παράταξη προσπαθεί να επουλώσει εδώ και μία δεκαετία.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν τα ιστορικά στελέχη πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος στη παρούσα φάση, είναι συστάσεις προς όλους τους υποψήφιους να κρατήσουν ένα υψηλό επίπεδο στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, έτσι ώστε να μην επανέλθουν στη καθημερινότητα ζητήματα όπως τα μνημόνια, το ποιος χρεοκόπησε το ΠΑΣΟΚ και ποιος το διέσπασε.

epirusblog.gr
5 of 5
ΚΙΝΑΛ: Η απόλυτη ησυχία πριν την τέλεια καταιγίδα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6165438211345637320
item