Γιάννενα: «Επεισόδιο» με μηνύσεις και συγκεντρώσεις

Ένα ακόμη «θερμό επεισόδιο» στην ανοιχτή αντιπαράθεση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με τη διοίκηση του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων εξελίχθηκε το πρωί, όταν δεν επετράπη σε κλιμάκιο του Ε.Κ.Ι. με επικεφαλής τον πρόεδρό του Νίκο Έξαρχο να επισκεφτεί τους εργαζόμενους στο πτηνοσφαγείο της επιχείρησης.

Όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, η στάση της διοίκησης της «Πίνδος» δεν άλλαξε ούτε μετά την τηλεφωνική παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και, μάλιστα, υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος του και προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων. 

Ακολούθησε κινητοποίηση συνδικαλιστών έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο και πρόεδρος του Ε.Κ.Ι. αποχώρησε μετά από ώρες, αφού προηγουμένως ο γενικός διευθυντής του εργοστασίου απέσυρε τη μήνυση σε βάρος του.

Κατά την έξοδό του, ο Ν. Έξαρχος δήλωσε ότι δε θα περάσει η προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα αντιπαλέψουν στην πράξη να ακυρωθούν όλα τα αντεργατικά μέτρα, τα δωδεκάωρα, οι απολύσεις κ.λπ.

Από το Εργατικό Κέντρο εκδόθηκε και ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «είναι γνωστή η εργοδοσία της “Πίνδος” για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επιβάλλει στους εργαζόμενούς της. 

Γι’ αυτό φοβάται την ενημέρωση και φτάνει στο σημείο να μηνύει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων».


Πριν το σημερινό «θερμό επεισόδιο» είχε υπάρξει καταγγελία του Ε.Κ.Ι. σχετικά με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο Πρωτοδίκης κ. Θεοδοσιάδης, με την οποία δεν επιτρέπει σε επί 17 χρόνια εργάτρια της «Πίνδος» να είναι μέλος του Σωματείου της. 

«Πριν στεγνώσει το μελάνι του νόμου Χατζηδάκη και αξιοποιώντας και παλαιότερες αποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου, ο δικαστής έκρινε “δίκαιο” η Αλίκη Γιώτη, που απολύθηκε από την “Πίνδο” για τη συνδικαλιστική της δράση και επαναπροσλήφθηκε μετά από δικαστική απόφαση, το “Σωματείο” της να μην την εγγράφει, επειδή δε συμφωνεί με το ΔΣ του σωματείου! 

Η συγκεκριμένη διοίκηση του Σωματείου επειδή εχθρεύεται την ανάγκη οργάνωσης των εργατών για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους, κρίνει ότι δεν πρέπει να είναι μέλος του η εργάτρια, ότι δεν πρέπει να συμμετέχει στην εκλoγοαπολογιστική γενική συνέλευση του Σωματείου, δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. 

Μάλιστα τα Ασφαλιστικά Μέτρα προσδιορίστηκαν από τον ίδιο δικαστή για το Δεκέμβριο, οπότε και σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εκλογές», σημειώνει, κάνοντας λόγο για μια «χουντική» απόφαση.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Επεισόδιο» με μηνύσεις και συγκεντρώσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 424892131347093407
item