Γιάννενα: Στο ΠΓΝΙ και επίσημα πλέον το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων Γιάννενα: Στο ΠΓΝΙ και επίσημα πλέον το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο ΠΓΝΙ και επίσημα πλέον το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, του Κέντρου Προεπαγγελματικής Κατάρτισης και του Ξενώνα Αποκατάστασης και πλέον οι δομές ψυχικής υγείας αποτελούν δομές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομειακού Ιωαννίνων.

Η παραλαβή τους έγινε από τον Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Θωμά Υφαντή η οποία ακολούθησε την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου μεταξύ των Διοικητών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, κ.κ. Νίκου Κατσακιώρη και Σπύρου Δερδεμέζη.

Με την παραλαβή αυτή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετάβασης των δομών από το Γ.Ν. Χατζηκώστα Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και διευθετήθηκε μια εκκρεμότητα δεκαετιών, ανοίγοντας μία νέα σελίδα για τις δομές ψυχικής υγείας στο Νομό Ιωαννίνων.

Η σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αναφέρει: “Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ είναι βέβαιη ότι με τη νέα εξέλιξη θα δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθούν υπηρεσίες κοινοτικής ψυχιατρικής υψηλής ποιότητας με σημαντικό όφελος για τον Πολίτη, ιδιαίτερα στην τωρινή περίοδο της πανδημίας που έχει επιβαρύνει σημαντικά την ψυχική υγεία του πληθυσμού, αλλά και στην μετά την πανδημία περίοδο. 

Επιπλέον, η αναζωογόνηση των ψυχιατρικών υπηρεσιών αποκατάστασης των χρονίως πασχόντων με νέους σχεδιασμούς καινοτόμων δράσεων, σχεδιασμοί που απολαμβάνουν της πλήρους στήριξης της Διοίκησης του ΠΓΝΙ, φιλοδοξεί να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της αποκατάστασης και επανένταξης των ασθενών στην κοινότητα, υπηρετώντας με συνέπεια το όραμα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης”.

Η διαδικασία μετάβασης των νέων δομών ολοκληρώνεται εντός των ημερών και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα ξεκινήσει να δέχεται αιτήματα από την 1η Νοεμβρίου 2021.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ εκφράζει τις ευχαριστίες της για την αργαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάβασης  των δομών Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν.Ι. Γ. Χατζηκώστα  στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο ΠΓΝΙ και επίσημα πλέον το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8423165023101990643
Σχόλια
item