Μέρκελ: Αντιδράσεις για το αντισυμβατικό άγαλμα της καγκελαρίου Μέρκελ: Αντιδράσεις για το αντισυμβατικό άγαλμα της καγκελαρίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μέρκελ: Αντιδράσεις για το αντισυμβατικό άγαλμα της καγκελαρίου

Να τιμήσουν την Άνγκελα Μέρκελ με την ανέγερση ενός επιχρυσωμένου αγάλματος σε κανονικές διαστάσεις, θέλησαν οι Βαυαροί, με αφορμή την αποχώρησή της από την Καγκελαρία έπειτα από 16 χρόνια.

Το άγαλμα, που έχει ύψος 2,7 μέτρων και βάρους 1,5 τόνου, αναπτύχθηκε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή από τον καλλιτέχνη Βίλχελμ Κοχ και η δημιουργία του στηρίχθηκε στο πνεύμα των αγαλμάτων παλιών ηγετών, οι οποίοι βρίσκονταν πάνω στα άλογά τους.

Ο Κοχ τόνισε πως έφτιαξε το άγαλμα χωρίς να λάβει χρήματα, ωστόσο το έργο του έχει συγκεντρώσει σχόλια, κυρίως στα social media, με τους χρήστες να στέκονται μεν στα σταυρωμένα χέρια της Μέρκελ, που αποτελεί σήμα-κατατεθέν της, αλλά και στο αυστηρό της βλέμμα. 

Πολλοί, μάλιστα, είπαν πως με το έργο αυτό, ο καλλιτέχνης... ειρωνεύεται την εμβληματική Γερμανίδα πολιτικό.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως τόσο το χαλινάρι όσο και η σέλα λείπουν. «Προφανώς η Μέρκελ δεν το χρειάζεται, καθώς μπορεί να ελέγχει και χωρίς αυτά το άλογο» αναφέρουν χρήστες.


«Ο δημιουργός του έργου γνωρίζει πολύ καλά ότι η Καγκελάριος προτιμά να περπατά και πιθανότατα δεν μπορεί να καβαλήσει άλογο» αναφέρει, στο μεταξύ, με ειρωνική διάθεση η ιστοσελίδα BR24.

«Ο καλλιτέχνης δεν ενδιαφέρεται για την ιστορική αλήθεια. Αυτό που είναι σημαντικό για αυτόν είναι ότι το πρώτο και πιθανώς το μοναδικό άγαλμα της καγκελαρίου πάνω σε άλογο δεν βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αλλά στο γρασίδι στο χωριό Έτσντορφ, ενώ η δημιουργία του δεν βασίστηκε σε δουλειά υψηλότερου επιπέδου, αλλά ήταν προϊον της δέσμευσης πολλών εθελοντών» γράφει, αφήνοντας αιχμές, η Sueddeutsche Zeitung.

Ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις και στην Ελλάδα με το άγαλμα που παρουσιάστηκε πρόσφατα προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας

epirusblog.gr
5 of 5
Μέρκελ: Αντιδράσεις για το αντισυμβατικό άγαλμα της καγκελαρίου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3224376631179310536
Σχόλια
item