Γιάννενα: Μια μεγάλη παρέμβαση με λίγο από... χιονοδρομικό κέντρο στα ΠΡΑΜΑΝΤΑ

Ένα αθλητικό – χιονοδρομικό κέντρο στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και συγκεκριμένα στη θέση “Ίσιωμα” της έδρας του Δήμου, Πραμάντων, θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, και πρόκειται για ένα έργο που ωριμάζει εδώ και αρκετά χρόνια...
Την ένταξη του έργου με τίτλο «Ενίσχυση δράσεων Πολιτικής Προστασίας, τουρισμού και πολιτισμού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Εσωτερικών (εδώ η απόφαση).

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.792.183,98€ και σύμφωνα με τη σχετική απόφαση η πράξη αφορά τα εξής:

– Υποέργο 1: Υπηρεσία σύνταξης και προετοιμασίας του φακέλου για την υποβολή της αίτησης.

– Υποέργο 2: Σύστημα ενίσχυσης της υγείας, της ευημερίας και της ασφαλούς διαβίωσης των ηλικιωμένων από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

– Υποέργο 3: ΤΜΗΜΑ Α: (Εξοπλισμός εναλλακτικών δραστηριοτήτων αναψυχής στην θέση “ΙΣΙΩΜΑ” Τ.Κ. Πραμάντων) Το έργο περιλαμβάνει μία τουριστική/ψυχαγωγική πρόταση με διαμόρφωση του κατάντη χώρου του ορειβατικού καταφυγίου στην περιοχή «Ίσιωμα» της Τ. Κ. Πραμάντων, έκτασης 5 στρεμ. περίπου. 
Δημιουργία μικρής πίστας χιονοδρομίας, κατάλληλη για αρχάριους χιονοδρόμους όλων των ηλικιών, καθώς και δύο πίστες για σαμπρέλες (tubing). Στις χαμηλότερες θέσεις του χώρου θα εγκατασταθεί καρουζέλ ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει εύκολη εκμάθηση χιονοδρομίας για αρχάριους.

ΤΜΗΜΑ Β: (Ψηφιακές δράσεις για την προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος) Σήμανση και τεκμηρίωση των αξιοθέατων – Δημιουργία Εφαρμογής περιήγησης και προβολής και ψηφιακή αποτύπωση σημείων υψηλής πολιτιστικής αξίας. Τα σημεία πολιτιστικής αξίας, μνημεία, οικισμοί, περιοχές φυσικού κάλους θα ψηφιοποιηθούν με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και καινοτόμων εφαρμογών αποτύπωσης 360 μοιρών και video.

– Υποέργο 4: Υπηρεσία δράσεων ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης.

Πηγή: ​pbnews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μια μεγάλη παρέμβαση με λίγο από... χιονοδρομικό κέντρο στα ΠΡΑΜΑΝΤΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3909746937645484882
item