Πέντε λόγοι για να φύγετε από μία σχέση Πέντε λόγοι για να φύγετε από μία σχέση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πέντε λόγοι για να φύγετε από μία σχέση

Αν η ιδέα του να φύγεις από μια σχέση που δε σε κάνει ευτυχισμένη σε δυσκολεύει, πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν κάποιοι πολύ καλοί λόγοι να το κάνεις. 

Αν ήδη έχει συμβεί κάτι από αυτά, να ξέρεις πως έχεις κάθε λόγο να τη διακόψεις τώρα. Γιατί; Γιατί η σχέση σου όχι απλά δεν σε κάνει ευτυχισμένη. Σε κάνει δυστυχισμένη. Και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

Ο σύντροφός σου σε αντιμετωπίζει μονίμως με σαρκασμό

Ο σαρκασμός δεν είναι απαραίτητα ένα τοξικό στοιχείο. Ωστόσο, αν συνεχώς ο σύντροφός σου σε υποτιμάει, σου απαντάει ή σχολιάζει τα συναισθήματα και τα θέλω σου με ειρωνεία, σίγουρα η σχέση σου δεν είναι πρόσφορο έδαφος για βελτίωση. 

Αν έχεις κάνει επανειλημμένα συζητήσεις εκφράζοντας πως αυτό σε πληγώνει και θέλεις να αλλάξει, αλλά δε γίνεται τίποτα, έχεις έναν καλό λόγο να φύγεις.

Ο ενθουσιασμός του έχει φύγει

Όλες οι σχέσεις περνούν από φάσεις και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Δε γίνεται να μένουν στάσιμα τα πράγματα σε μια κατάσταση που αφορά δύο. Αν όμως ο ενθουσιασμός έχει γίνει μια παλιά ανάμνηση, κάθισε και σκέψου λίγο σοβαρά. 

Αν για παράδειγμα ο σύντροφός σου σου έστελνε μια καλημέρα καθημερινά και πλέον μπορεί να περάσουν και μέρες χωρίς να επικοινωνήσετε, η απόκλιση είναι μεγάλη. Κάνε μια συζήτηση μαζί του με ηρεμία και χωρίς υπερβολικό συναισθηματισμό. Και αν δεν αλλάξει τίποτα, σκέψου το ενδεχόμενο του "τέλους".

Σου λέει ψέματα

Τα ψέματα μόνο θολούρα δημιουργούν σε μια σχέση. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως λέγονται με κακό σκοπό. Αλλά και τα λευκά ψέματα δημιουργούν προβλήματα σε μια σχέση. Ο σύντροφός σου μπορεί να σου λέει ψέματα για να μην έρθετε σε αντιπαράθεση ακόμα και για μικρά ζητήματα. Αυτό όμως σε οδηγεί στο να μη μπορείς να τον εμπιστευτείς. 

Κάνε μια συζήτηση μαζί του, ζήτησε του να είναι ειλικρινής και να σου αποκαλύψει όσα μπορεί να σου έχει κρύψει μέχρι τώρα. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, μάλλον δε θα διορθωθεί και ποτέ.

Σε απάτησε

Το πώς θα διαχειριστεί κανείς μια απιστία είναι προσωπικό ζήτημα. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να εντοπίσεις αν καταπιέζεσαι, σε περίπτωση που επέλεξες να δώσεις μια ευκαιρία. Αν κρατάς κακία και απλά δεν το εκφράζεις και έχεις χάσει κάθε εμπιστοσύνη στον φίλο σου χωρίς να το παραδέχεσαι, η σχέση σας εκ των πραγμάτων δεν πάει καλά. 

Η απιστία είναι μεγάλο πλήγμα και θέλει δουλειά για να ξεπεραστεί. Σκέψου αν είσαι όντως διατεθειμένη να δουλέψεις κι εσύ από πλευράς σου για να σώσεις ό,τι έμεινε. Αν δεν είσαι, μάλλον θα πρέπει να φύγεις από την κατάσταση.

Εξελίσσεστε διαφορετικά

Οι άνθρωποι αλλάζουμε καθημερινά. Μέρα με τη μέρα, εμπειρία με την εμπειρία. Αν με τον σύντροφό σου είστε χρόνια μαζί και νιώθεις πως πρέπει πλέον να κάνετε τεράστια προσπάθεια να συνεννοηθείτε, ίσως να μην είναι ΟΚ να είστε μαζί πια. 

Αν τα ενδιαφέροντά σας έχουν αλλάξει και οι προσωπικότητές σας εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο, μάλλον και οι ζωές σας δεν είναι κοινές πια. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να αντιμετωπίσετε την αλήθεια.


epirusblog.gr
5 of 5
Πέντε λόγοι για να φύγετε από μία σχέση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4187509733663660276
Σχόλια

Τα καλύτερα

item