Γιάννενα: «Τσίμπησαν» και πάλι οι δείκτες της πανδημίας!

Ασανσέρ εξακολουθεί να θυμίζει η τάση της πανδημίας, καθώς εκεί που φαίνεται μια τάση αποκλιμάκωσης, έρχεται η επόμενη ημέρα για να προσγειώσει όλους στην σκληρή πραγματικότητα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πανελλαδικά 2.601 κρούσματα, 46 (!) νέους θανάτους και 347 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 305 είναι ανεμβολίαστοι. 

Ίδια εικόνα και στα Γιάννενα, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 42 νέα κρούσματα (και από 4 σε Πρέβεζα - Θεσπρωτία και κανένα στην Άρτα).

Η πτώση της θερμοκρασίας και γενικά ο βροχερός καιρός αποτελεί τον σοβαρότερο παράγοντα ανησυχίας για τα Γιάννενα, όπως και για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με τους επιστήμονες να φοβούνται έκρηξη κρουσμάτων το επόμενο δίμηνο.

Στην αλλαγή του καιρού αποδίδεται και η διαπίστωση ότι τα κρούσματα των τελευταίων ημερών είναι διάσπαρτα και αφορούν ηλικιωμένους, μεσήλικες, παιδιά ακόμη και βρέφη. 

Το θετικό είναι ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποια συρροή, ακόμη και σε χωριά όπου εντοπίζονται κρούσματα, που ως ένα σημείο οφείλεται στους εμβολιασμούς που έχουν γίνει και οι οποίοι όμως βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο.

Θετικό επίσης είναι και το γεγονός ότι τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση, ενώ έχουν και τη δυνατότητα νοσηλείας ασθενών και από τη Βόρεια Ελλάδα.

Όμως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και οι έξι που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Σε πανελλαδικό επίπεδο η αύξηση και των τριών βασικών δεικτών προβληματίζει και ανησυχεί, καθώς δείχνει επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, εξαιρουμένης της Τρίτης που «παραδοσιακά» δίνει πάντα το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων. 

Η σύγκριση είναι αποκαλυπτική για την εξέλιξη της πανδημίας. Χθες ανακοινώθηκαν 2.601 κρούσματα, ενώ την προηγούμενη Πέμπτη ήταν 2.249. Οι νεκροί από 30 ανέβηκαν στους 46 και οι διασωληνωμένοι από 335 ανέβηκαν στους 347.

Τα περισσότερα κρούσματα για μια ακόμη ημέρα καταγράφηκαν στην Αττική 548 και ακολουθούν Θεσσαλονίκη 404, Λάρισα 207, Μαγνησία 90, Δράμα 86, Πιερία 82.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Τσίμπησαν» και πάλι οι δείκτες της πανδημίας!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8647240034373109409
item