Γιάννενα: Ενθαρρυντικές ενδείξεις με το άνοιγμα του Πανεπιστημίου Γιάννενα: Ενθαρρυντικές ενδείξεις με το άνοιγμα του Πανεπιστημίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ενθαρρυντικές ενδείξεις με το άνοιγμα του Πανεπιστημίου

Σποραδικά τα κρούσματα-καμπάνια για τον εμβολιασμό

Ενθαρρυντική κρίνεται η πορεία λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες πλήρους επιστροφής στην κανονικότητα με την διενέργεια των θεωρητικών μαθημάτων στις αίθουσες, αλλά και στα εργαστήρια να διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Το υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης μεταξύ των φοιτητών, με εξαίρεση ίσως τους πρωτοετείς όπου το ποσοστό είναι μικρότερο, φαίνεται πως επιδρά καθοριστικά στο να μην καταγράφονται πολλά κρούσματα, αλλά σποραδικά και μεμονωμένα.

Μετά από το πρώτο διάστημα των 20 ημερών ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης έκανε μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης λέγοντας πως τηρούνται οι κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το αποτέλεσμα είναι ενθαρρυντικό.

«Υπάρχουν κάποια λίγα κρούσματα που με εξαίρεση μία περίπτωση, αφορούν μη εμβολιασμένους φοιτητές. 

Θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό, με μία καμπάνια για να αυξήσουμε τον εμβολιαστικό ρυθμό στους φοιτητές όμως μετά από 20 ημέρες δεν έχει απαιτηθεί να γίνει μάθημα εξ αποστάσεως και πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί», σημείωσε αρχικά ο κ. Αλμπάνης.

Προβληματίζει ο συνωστισμός στα λεωφορεία

Από την άλλη οι πρυτανικές αρχές έχουν θέσει στη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων τον προβληματισμό των φοιτητών και όχι μόνο για την κατάσταση συνωστισμού που παρατηρείται συγκεκριμένες ώρες της ημέρας στα λεωφορεία.

Ο κ. Αλμπάνης τόνισε πως αυτό παρατηρείται το δίωρο 9-11 το πρωί με το Αστικό ΚΤΕΛ να έχει διαβεβαιώσει πως θα αυξήσει τα δρομολόγια. «Είναι ένα φαινόμενο που το ίδιο το ΚΤΕΛ θα πρέπει να το δει και να το διαχειριστεί βλέποντας καθημερινά την εικόνα.

Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν κάποιες ημέρες και κάποιες ώρες που τα λεωφορεία είναι σχεδόν άδεια και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που επιλέγουν οι φοιτητές να μετακινηθούν αλλά και με το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε αλλαγές και στα μαθήματα αφού εξασφαλίσουμε κάποιες μεγάλες αίθουσες και αμφιθέατρα για την κάλυψη αυξημένων αναγκών που υπάρχουν σε κάποια τμήματα για τα θεωρητικά μαθήματα», κατέληξε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.


 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ενθαρρυντικές ενδείξεις με το άνοιγμα του Πανεπιστημίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7913566003529324895
Σχόλια
item