Στην αναχαίτιση της ακρίβειας ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση - Τα σενάρια που εξετάζονται

Στην οικονομία ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις εν μέσω των ανατιμήσεων σε βασικά είδη και της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος της ακρίβειας στα νοικοκυριά και κυρίως στα ευάλωτα.

Οι παρεμβάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι είναι σε δυο άξονες. Η πρώτη αφορά στην αύξηση των ποσών που έχουν ανακοινωθεί στο κομμάτι του ηλεκτρικού ρεύματος και μια σημαντική επιδότηση για το φυσικό αέριο. 

Η δεύτερη παρέμβαση που εξετάζεται είναι η ενίσχυση των εισοδημάτων κυρίως για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης προκειμένου να λάβει το επίδομα μεγαλύτερος αριθμός καταναλωτών που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. 

Σε αυτά που εξετάζονται είναι η αλλαγή του εισοδηματικού ορίου που σήμερα βρίσκεται στα 12.000 ευρώ κατ' ελάχιστο, καθώς και κοινωνικά κριτήρια, όπως ο αριθμός των τέκνων σε κάθε νοικοκυριό.

Εν τω μεταξύ σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, στο οποίο μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022.

Κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πως τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της αύξησης του ενεργειακού κόστους θα παραταθούν, εφόσον χειριστεί και μετά από το τέλος του έτους. 

Επίσης θα αναφερθεί στο επίδομα φυσικού αερίου αλλά και στο αυξημένο για φέτος επίδομα θέρμανσης.

Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

-Εισήγηση από τους Υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο σχετικά με το ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της Κυβέρνησης για το 2022 – Σχέδια δράσης των Υπουργείων

-Εισήγηση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με τον προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2022

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τα κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2161/2019 για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων προστασίας των καταναλωτών

-Παρουσίαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη του νομοσχεδίου Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Αθλητικός εθελοντισμός, Άθληση για Όλους, Πνευματικός αθλητισμός, Ηλεκτρονικός αθλητισμός, εργασιακός αθλητισμός».

epirusblog.gr
5 of 5
Στην αναχαίτιση της ακρίβειας ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση - Τα σενάρια που εξετάζονται
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 728636209217194711
item