Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα επεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο -Ζητεί έρευνα για εγκληματική οργάνωση

Παραγγελία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διερεύνηση και για εγκληματική οργάνωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στο Νέο Ηράκλειο.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα προκάλεσαν τα πρόσφατα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Με παραγγελία του στις Εισαγγελίες Εφετών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ο κ. Πλιώτας ζητεί να ερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται βαρύτερα αδικήματα από εκείνα για τα οποία έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις, όπως το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης κ.ά.

Ήδη σε βάρος των συλληφθέντων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και έχουν οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Τι περιλαμβάνει η παραγγελία του ειαγγελέα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

«Διαβιβάζουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, με τίτλους:

«Πεδίο μάχης το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Στο σχολείο επικρατεί ο φόβος – Με μαχαίρια και σιδερογροθιές οι συλληφθέντες», (www.kathimerini.gr) της 29-9-2021,

«Επεισόδια στη Σταυρούπολη: Όπλα, μαχαίρια και ρόπαλα στα σπίτια των συλληφθέντων», (www.kathimerini.gr) της 30-9-2021

«Σταυρούπολη -Όλα όσα έγιναν- Επίθεση φασιστών με μολότοφ, ναζιστικοί χαιρετισμοί, εγκλωβισμένοι μαθητές, δύο τραυματίες και τρεις συλλήψεις», (www.in.gr) της 29-9-2021,

Eπίθεση κουκουλοφόρων σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο», (www.cnn.gr) της 3-10-2021, και

«Νέο Ηράκλειο – Επίθεση σε μέλη ΚΕΕΡΦΑ: Δίωξη για 4 πλημμελήματα στον 30χρονο», (www.ethnos.gr) της 4-10-2021,

καθώς και δημοσιευθείσα στον ηλεκτρονικό τύπο ανακοίνωση-καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη, και, παρακαλούμε στα πλαίσια της από το άρθρο 32 ΚΠΔ λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας.

Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

epirusblog.gr
5 of 5
Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα επεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο -Ζητεί έρευνα για εγκληματική οργάνωση
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2931604626443246895
item