Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο η Ιωάννα - Με τις καταθέσεις των γιατρών της συνεχίζεται σήμερα η δίκη

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί η Ιωάννα, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα με τις καταθέσεις των γιατρών για τα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε η Ιωάννα μετά την επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020 από την 36χρονη Έφη Κακαρατζούλα.

Στο «προσκήνιο» της ακροαματικής διαδικασίας δεν αποκλείεται να βρεθεί, και πάλι, το ζήτημα της κλήτευσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τους οποίους η κατηγορούμενη φέρεται να είχε καλέσει αρκετές φορές πριν και μετά το έγκλημά της.

«Τις πρώτες μέρες και για αρκετό καιρό δεν έβλεπε τον εαυτό της. Οι πρώτες εικόνες ήταν δύσκολες…» είχε αναφέρει για την Ιωάννα σε συνέντευξή της, η κυρία Μαρία Καλοφώνου Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο νοσοκομείο, στο οποίο η νεαρή γυναίκα είχε νοσηλευτεί και είχε υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. 

«Η Ιωάννα είναι στοχευμένο θύμα που δέχτηκε κακία», έχει δηλώσει επίσης η γιατρός σημειώνοντας πως η νεαρή γυναίκα μετά από κάθε χειρουργείο στο οποίο θα υποβάλλεται θα πονάει, όπως επίσης θα πονάει και όταν θα εκτίθεται στον ήλιο.

iwanna_vitrioli_new
iwanna_vitrioli_new2

Σήμερα, η κυρία Καλοφώνου αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο, όπως και άλλοι γιατροί που βρέθηκαν στο πλευρό της Ιωάννας από τις πρώτες κρίσιμες στιγμές, παρέχοντας της, τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα της. 

Εγκαύματα, που της προκάλεσε το βιτριόλι, με το οποίο την περιέλουσε στις 20 Μαΐου του 2020 η κατηγορούμενη της υπόθεσης, Έφη Κακαρατζούλα.

«Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως για τα μάτια μου ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο», είχε καταθέσει την περασμένη Πέμπτη στη δίκη η Ιωάννα Παλιοσπύρου περιγράφοντας σε δικαστές και ενόρκους όλα όσα βίωσε μέσα στους θαλάμους νοσηλείας και τα χειρουργεία όλους αυτούς τους μήνες. 

«Στα μισά των χειρουργείων ο οργανισμός μου δεν άντεξε. Ανέβαζα πυρετό, είχα πάθει λοίμωξη. Οι γιατροί μου είπαν ότι κινδύνευσε η ζωή μου

Έπαθα και δεύτερη λοίμωξη στο μάτι και κινδύνεψα για δεύτερη φορά να το χάσω» είχε πει η νεαρή γυναίκα αποκαλύπτοντας παράλληλα πως είχε σκεφτεί ακόμη και να βάλει τέλος στη ζωή της.

DSC_8183-01
DSC_8187-01


Οι μαρτυρίες των γιατρών

Οι γιατροί της Ιωάννας που θα καταθέσουν σήμερα στη δίκη, είναι αναμενόμενο ότι θα δεχθούν πλήθος ερωτήσεων για τους κινδύνους που αντιμετώπισε η ίδια όλους αυτούς τους μήνες. Θεωρείται βέβαιο ότι θα ερωτηθούν για το πόσο κινδύνεψε η ζωή της κοπέλας από την επίθεση και τί θα είχε συμβεί αν είχε καταπιεί το βιτριόλι ή αν δεν μεταφέρονταν εγκαίρως στο νοσοκομείο. Από τις απαντήσεις των ειδικών, σε συνδυασμό βέβαια και με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας, το δικαστήριο θα σταθμίσει το ζήτημα του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορουμένης, η οποία δικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αδίκημα που η ίδια δεν αποδέχεται, υποστηρίζοντας ότι τέλεσε το έγκλημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Εν τω μεταξύ, σήμερα δεν αποκλείεται να τεθεί εκ νέου από την πολιτική αγωγή, και γραπτώς το αίτημα να κληθούν στο δικαστήριο για κατάθεση ένας 40χρονος άνδρας στον οποίο η κατηγορούμενη φέρεται να τηλεφωνούσε πολύ πριν την επίθεση αλλά και αμέσως μετά από αυτή. Όπως έχει αναφέρει η πολιτική αγωγή, ο δικηγόρος του 40χρονου άνδρα φέρεται να έχει δηλώσει πως η Έφη Κακαρατζούλα του ζητούσε να την βοηθήσει να βρει το καυστικό υγρό. Ο συγκεκριμένος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέση με φίλη της κατηγορουμένης. Η τελευταία φέρεται να είχε συνομιλίες και με τα δυο αυτά πρόσωπα σε κρίσιμα διαστήματα και μάλιστα αρκετό διάστημα πριν επιτεθεί στην Ιωάννα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως έχει ειπωθεί από την πλευρά της πολιτικής αγωγής δεν καταθέσει μέχρι σήμερα σε καμία αρμόδια αρχή.

epirusblog.gr
5 of 5
Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο η Ιωάννα - Με τις καταθέσεις των γιατρών της συνεχίζεται σήμερα η δίκη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7251327604426092105
item