Γιάννενα: «Βλέπει» Δημοπράτηση Τον Νοέμβριο

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος για την Κεντρική Πλατεία

Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται  δημοπρατηθεί- σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιώργο Αρλέτο, το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας που πριν από λίγες ημέρες εντάχτηκε οριστικά στον άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».

Ο αντιδήμαρχος, ερωτηθείς για το εάν χάθηκε χρόνος αφού με την ανάληψη των καθηκόντων της η σημερινή δημοτική αρχή είχε παραλάβει από την προηγούμενη και την μελέτη για το συγκεκριμένο έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, υποστήριξε ότι χρειάστηκε να κάνουν επικαιροποίηση, γιατί δεν υπήρξε πρόβλεψη για σημαντικά- κατά τον ίδιο τον κ. Αρλέτο, τμήματα δρόμων που θα έπρεπε να γίνουν ταυτόχρονα. 

Ο κ. Αρλέτος ρωτήθηκε και για την εικόνα της πλατείας που θα γίνει σύμφωνα με το σχέδιο που έχει βραβευτεί στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Αναφορικά με τα αιτήματα να υπάρχει περισσότερο πράσινο στην κεντρική πλατεία, ο αντιδήμαρχος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί για να εξηγήσει ότι στην πλατεία δεν υπάρχει η δυνατότητα να φυτευτούν μεγάλα δέντρα όπως ήταν στο παρελθόν.

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ένα σχέδιο δεν μπορεί να βρίσκει τους πάντες σύμφωνους. Ωστόσο με την επικαιροποίηση θα υπάρξουν αλλαγές», ανέφερε, τονίζοντας ότι είναι έτοιμοι καθώς το έργο αυτό όταν ολοκληρωθεί θα αλλάξει και την εικόνα συνολικά που σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτική της έννοιας της πλατείας.

Τι έργα περιλαμβάνονται στα 5,2 εκ ευρώ

Το έργο «παρεμβάσεις αναζωογόνησης του αστικού περιβάλλοντος του Δήμου Ιωαννιτών» έχει συνολικό προϋπολογισμό 7,3 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει δύο υποέργα.

Το πρώτο με προϋπολογισμό  5,2 εκατομμύρια  είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.  

Το φυσικό αντικείμενο της ανάπλασης της πλατείας Πύρρου είναι αποτέλεσμα των σχεδίων που είχαν βραβευτεί μετά τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αναβάθμιση και λειτουργικότητα της κεντρικής πλατείας.

Οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Πύρρου αφορούν σε πέντε ενότητες:

-Στις κύριες εργασίες ανάπλασης, που αναφέρονται στην ανακατασκευή του δαπέδου της πλατείας και επιπρόσθετα στο πεζοδρόμιο που κυκλώνει το χώρο της Όασης και φτάνει μέχρι την είσοδο του υπόγειου πάρκινγκ στην προέκταση της οδού Πυρσινέλλα.

-Στην κατασκευή της μεταλλικής διώροφης στοάς στο ανατολικό άκρο της πλατείας. -Στην ανακατασκευή των απολήξεων των κλιμακοστασίων του υπόγειου πάρκινγκ. -Στην κατασκευή νέου κλιμακοστασίου ένωσης της πλατείας με τη συμβολή των οδών Θεοδωρίδη, Τσιρογιάννη και Μπιζανίου στο νοτιοανατολικό άκρο της

– Στις εργασίες εξοπλισμού της πλατείας με κατασκευές όπως το μεγάλο μαρμάρινο καθιστικό, τα υπόλοιπα καθιστικά και το υδάτινο κοίλο στο κέντρο της. Τέλος θα έχουμε και τις εργασίες για την ένωση της πλατείας με το Πάρκο Κ. Μπέγκα.

Τέλος, το υπόλοιπο ποσό αφορά στην επανάχρηση του κτιρίου Πνευματικό Κέντρο Κατσικά ως Κέντρο πολιτισμικής δημιουργίας με προϋπολογισμό 1,9 εκατομμύρια.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί το πρώτο εγχείρημα για την δημιουργία ενός κόμβου-hub στην πόλη των Ιωαννίνων.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Βλέπει» Δημοπράτηση Τον Νοέμβριο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4443840081754282174
item