Άρτα: Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων - Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη Άρτα: Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων - Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων - Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

Τον Μάρτιο που μας πέρασε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Γκόκας είχε καταθέσει μια αναλυτική αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία τoν ενημέρωνε για τις διαμαρτυρίες κατοίκων των κοινοτήτων Αγνάντων – Κτιστάδων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, για το ζήτημα της μεταφοράς της φορολογικής τους έδρας από τα Ιωάννινα στην Άρτα...

Η αγανάκτηση τους ήταν δικαιολογημένη, καθώς παρά το γεγονός ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες στην Περιφέρεια Άρτας, φορολογικά υπάχθηκαν στη ΔΟΥ Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην διεκπεραίωση προσωπικών τους υποθέσεων όπως, μεταβιβάσεις ακινήτων και οχημάτων, προσβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, δικαστήρια, κ.α.. 

Επιπλέον, λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης της μετακίνησης ανάμεσα σε νομούς αντιμετώπισαν τους τελευταίους μήνες και πρόσθετα προβλήματα.

Ως πρακτικό πνεύμα ο κ. Σταϊκούρας αντιλήφθηκε το πρόβλημα και ήλθε σε συνεννόηση με το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή. 

Έτσι, μεταφέρθηκε η κατά τόπον αρμοδιότητα των Τοπικών Κοινοτήτων Αγνάντων και Κτιστάδων της Δημοτικής Κοινότητας Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, από τη ΔΟΥ Ιωαννίνωνnστη ΔΟΥ Άρτας και οι αρμοδιότητες των Τμημάτων «Ελέγχων» και του Τμήματος «Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης» από τη ΔΟΥ Ιωαννίνων, στη ΔΟΥ Πρέβεζας.

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», που θα έλεγε και ο καταγόμενος από το Αθαμάνιο Άρτας Αλέξης Τσίπρας.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων - Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4173270680016692682
Σχόλια

Τα καλύτερα

item