Επίθεση στον καθηγητή Βασιλακόπουλο: Η αντίδραση της Ιατρικής σχολής, τα μηνύματα «Βασιλακόπουλε ψόφα»

«Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές» δήλωσε σήμερα ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μία μέρα μετά την επίθεση που δέχτηκε σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

«Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει» δήλωσε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. \

Σε μια δημοκρατία, υπογράμμισε, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή» τόνισε, με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας πως «δεν θα μου πεις εσύ τις θα κάνεις στο μαγαζί μου. 

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος πρόσθεσε ότι πρόκειται και για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς άλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που έκανε έλεγχο χάνει πελάτες γιατί δεν μπαίνουν ανεμβολίαστοι και πάνε στο διπλανό μαγαζί που δεν κάνει έλεγχο. 

«Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους» ήταν η έκκληση του καθηγητή πνευμονολογίας. Πάντως, ο δήμαρχος Καλαμπάκας ζήτησε συγγνώμη στο δήμαρχο εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ταβέρνας.

Να υπενθυμίσουμε οτι ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έπεσε θύμα επίθεσης, σε ταβέρνα που πήγε να φάει με συναδέλφους του στην Καλαμπάκα, επειδή ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό το βράδυ του Σαββάτου (30/10).

Μάλιστα το περιστατικό προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. 

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγουν.

«Δέχομαι μηνύματα όπως ''Βασιλακόπουλε ψόφα''»

Ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως ήταν ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και ο γιος του που του επιτέθηκαν, ενώ έσκισαν το πουκάμισο και ενός συναδέλφου του. Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως η παράκληση, προς εκείνους, για έλεγχο έγινε με πολλή ευγένεια. 

Μάλιστα ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα δέχεται και απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Δέχομαι μηνύματα όπως ''Βασιλακόπουλε ψόφα'' και μηνύματα για τη νεκρή μητέρα μου, ενώ με απείλησαν να μου κάψουν και το αυτοκίνητο» δήλωσε χαρακτηριστικά.epirusblog.gr
5 of 5
Επίθεση στον καθηγητή Βασιλακόπουλο: Η αντίδραση της Ιατρικής σχολής, τα μηνύματα «Βασιλακόπουλε ψόφα»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5499798866420115176
item