Άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση του Στουρνάρα

Απέναντι σε ένα γνώριμο σκηνικό όπου ο Παύλος Πολάκης ανεβαίνει στο βήμα και εξεγείρεται κατά παντός επιστητού, προειδοποιώντας πως θα «δεν θα υποστείλει τη σημαία», βρέθηκε για ακόμα μια φορά η Βουλή.

Το Σώμα, άκουσε επί 30 λεπτά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να εξηγεί με τον δικό του τρόπο τους λόγους για τους οποίους έκανε υβριστικές αναφορές τύπου «ελεεινέ» και «τρισάθλιε» στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebbok και αποφάσισε να άρει την ασυλία του με 174 ψήφους (97 κατά, 9 παρόν).

«Εξαρχής διευκρινίζω ότι ούτε τον Στουρνάρα ούτε τις μηνύσεις του φοβάμαι! Το πόσο αβάσιμη και εκδικητική είναι η μήνυση θα το αποδείξω και ενώπιον του φυσικού δικαστή», είπε και επιχείρησε να συνδέσει τα τεκτενόμενα στην Τράπεζα Πειραιώς με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον Ποινικό Κώδικα και τα τραπεζικά δάνεια.

Τελικά ο κ. Πολάκης, αφού εκδήλωσε το παράπονό του για τον έλεγχο που του έγινε από την ΤτΕ για τα 100.000 ευρώ δάνειο που είχε λάβει κατέληξε: «ψηφίστε ό,τι θέλετε, η αλήθειά είναι αυτή που είπα! 

Όσο και αν προσπαθούν αυτοί που τους έβγαλα στη φόρα να εκδικηθούν ούτε τη σημαία υποστέλλουμε, ούτε το κεφάλι σκύβουμε και τα πράγματα στη χώρα θα είναι αλλιώς σε λίγο καιρό»

Σημειώνεται πως η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας και του Δ. Καλαματιανού με 231 ψήφους μετά και από δική του παρότρυνση.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση του Στουρνάρα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8793138550885529472
item