ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΙΑ ΤΟΞΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ;

Η σχέση άντρα και γυναίκας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Και δεν είναι σπάνιο να υπάρχει τοξική συμπεριφορά μεταξύ ενός ζευγαριού, ακόμα κι αν είναι πολύ αγαπημένοι. Υπάρχουν όπως κάποια σημάδια που δείχνουν στον άντρα άν η γυναίκα που επιλέγει είναι τοξική ή όχι.

Τοξική είναι εάν έχει μια ουτοπική ιδέα γύρω από την αγάπη και τον έρωτα!

Η γυναίκα που θέλει έναν παραμυθένιο έρωτα που έχει δει σε ταινίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα τοξική. Μια τέτοια γυναίκα συνήθως εντυπωσιάζεται με “ρηχά πράγματα” όπως σοκολατάκια, λουλούδια και μόνιμες θυσίες γιατί αυτό έχει δει στη τηλεόραση. 

Εάν αντιληφθείς ότι μια γυναίκα έχει εντελώς διαφορετική αντίληψη για την αγάπη και τις σχέσεις από ότι έχεις εσύ, τότε καλό θα ήταν να απομακρυνθείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Άν χρησιμοποιεί τη φράση “Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι

Μια πολύ τοξική φράση που χρησιμοποιούν οι τοξικές γυναίκες είναι το “όλοι οι άντρες ίδιοι είναι”. Με αυτή τη φράση σου δείχνει πως είναι προκατειλημένη για το αντρικό φύλο, μάλλον λόγω δικών της κακών εμπειριών.

Όχι, δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι επειδή εκείνη έπεσε σε κακές περιπτώσεις. Η φράση αυτή δείχνει πως υποτιμάει τους άντρες και δύσκολα δίνει πραγματικές ευκαιρίες σε αυτούς. Και μια γυναίκα που είναι κολλημένη σε προκαταλήψεις, μάλλον θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στη πορεία.

Άν συνεχώς είναι μία θυμωμένη γυναίκα

Μια πολύ τοξική συμπεριφορά είναι το να θέλει μια γυναίκα συνεχή επιβεβαίωση. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα εξαντλητικό για εσένα και μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ανεπαρκής, ακόμα και αν της δίνεις ότι έχεις και δεν έχεις. 

Ουσιαστικά με αυτή τη συμπεριφορά σε κάνει να νιώθεις όπως η ίδια νιώθει για τον εαυτό της, ανασφαλής για αυτό και θέλει την επιβεβαίωση.

Άν κατακρίνει τους φίλους σου και σε απομακρύνει από αυτούς!

Ένα σημάδι πως μια γυναίκα είναι τοξική είναι και το να κρίνει συνεχώς τους φίλους σου. Αυτό προφανώς συνδέεται με τη ζήλια και είναι ένας χειριστικός μηχανισμός που έχει σκοπό να σε απομακρύνει από τη παρέα και να σε εγκλωβίσει στην ίδια. 

Είναι ανθρώπινο να εκφράσει τη γνώμη της για τη παρέα σου, είναι όμως πολύ άσχημο να κάνει συνεχώς αρνητικά σχόλια για τον καθένα και να προσπαθεί να σου υπενθυμίζει τα ελλατώματα τους. Στη τελική, εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα τα φιλαράκια σου από ότι εκείνη.

Δεν είναι ανεξάρτητη και βασίζεται σε άλλους!

Άσχημο σε μια σχέση είναι να υπάρχει εξάρτηση μεταξύ του ζευγαριού. Μια γυναίκα που βασίζεται σε εσένα ή σε κάποιον άλλον όπως για παράδειγμα ένα οικογενειακό μέλος λέει πολλά. 

Δείχνει πως δεν είναι ανεξάρτητη, πως δε ξέρει πως να φροντίσει τον εαυτό της και πως θέλει την επιβεβαίωση από τρίτους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως βασίζεται σε εσένα είναι το να μην σου αφήνει χρόνο για τον εαυτό σου!

Να ξεκαθαρίσουμε πως ο στόχος μας εδώ του άρθρου δεν είναι να στοχοποιήσουμε τις γυναίκες. Τοξικές συμπεριφορές έχουν πολλοί άνθρωποι και γυναίκες και άντρες και για πολλούς λόγους που συχνά είναι πολύ σοβαροί. 

Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν τοξικές συμπεριφορές λόγω τραυματικών εμπειριών. Και εκεί πρέπει πάντα να υπάρχει κατανόηση και ευγενική αντιμετώπιση.

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια τοξική γυναίκα δε χρειάζεται να την απορρίψεις με τη πρώτη. Δώσε της τον χώρο και το χρόνο να καταλάβει τη συμπεριφορά της, συζητήστε το και βοήθησε την μέχρι εκεί που μπορείς. Εννοείται, στον βαθμό που δεν φθείρεσαι εσύ ο ίδιος.

epirusblog.gr
5 of 5
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΙΑ ΤΟΞΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7536384143824722294
item