Θεσπρωτία: Ηλικιωμένος μαζί με μικρά παιδιά άφησαν στεφάνι και λουλούδια στο Μνημείο Ηρώων στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας Θεσπρωτία: Ηλικιωμένος μαζί με μικρά παιδιά άφησαν στεφάνι και λουλούδια στο Μνημείο Ηρώων στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ηλικιωμένος μαζί με μικρά παιδιά άφησαν στεφάνι και λουλούδια στο Μνημείο Ηρώων στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας

Μια συγκινητική στιγμή, μυρωμένη στιγμή, εκτυλίχθηκε στο χωριό της Κεστρίνης Θεσπρωτίας.

Ένας γέροντας και μαζί του μικρά παιδιά άφησαν ένα στεφάνι και λουλούδια στο Μνημείο ηρώων κατά την επιμνημόσυνη δέηση, μετά την κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας.

Σε ένδειξη τιμής, σεβασμού, μνήμης, υπόκλισης προς όλους τους Έλληνες αγωνιστές, που το 1940 είπαν ΟΧΙ στους εισβολείς.

Όπως ανέφερε ο εφημέριος της ενορίας θεολόγος π. Ηλίας Μάκος “αυτή η κίνηση ευγνωμοσύνης στους προγόνους, μας σπρώχνει να μην ξεχάσουμε τους ηρωικούς αγώνες και τους θριάμβους της ελληνικής ψυχής. Και καλεί τους νέους σε ευγενικούς πνευματικούς αγώνες. 

Και το κάλεσμα αυτό πρέπει να γίνει βοή ισχυρή και ήχος δυνατός και να λέει ότι ο Έλληνας νικάει, μπορεί να νικάει, όταν για “όπλα” του έχει  τις αξίες και δεν τις παραμερίζει και δεν τις υποτιμά.

Και  έχουμε ανάγκη να μην ξεχάσουμε τις ιερές μάχες για την Πατρίδα, γιατί ως δροσερό αεράκι ξεθολώνουν το νου μας, αναρριπίζουν τη μνήμη μας, μας θυμίζουν το θαύμα της νίκης πάνω σε σιδηρόφρακτες δυνάμεις”.

Και πρόσθεσε ο π. Ηλίας: “Μας χρειάζεται τούτο το αλλιώτικο, το ζωηρό, το ηρωικό αεράκι, που κατεβαίνει ζωογόνο κάθε Οκτώβριο από τις δοξασμένες και υπερήφανες βουνοκορφές της Πίνδου, σε τούτους τους δύσκολους καιρούς, που περνάει η Πατρίδα μας”.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ηλικιωμένος μαζί με μικρά παιδιά άφησαν στεφάνι και λουλούδια στο Μνημείο Ηρώων στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1401401798158608311
Σχόλια

Τα καλύτερα

item