Έγκλημα στη Νέα Ερυθραία: Δίωξη για δύο κακουργήματα στον «σαμουράι» - Πώς είναι έξω ο ψυχάκιας, ξεσπά ο αδερφός του νεκρού

Αντιμέτωπος με δυο κακουργήματα, καθώς και δυο πλημμελήματα είναι ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος χθες, στη Νέα Ερυθραία, σκότωσε έναν 43χρονο και τραυμάτισε έναν ακόμα. 

Οι δυο άνδρες δέχθηκαν την επίθεση του 40χρονου, ενώ εκτελούσαν εργασίες σε εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του δράστη του εγκλήματος η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε στον 40χρονο και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Ο κατηγορούμενους παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ξεσπά ο αδερφός του νεκρού για τον «σαμουράι»: Πώς γίνεται να αφήνουν ελεύθερο με χαρτί έναν ψυχάκια

Στο μεταξύ, κοινό μυστικό μεταξύ των γειτόνων ήταν η περίεργη συμπεριφορά του 40χρονου δράστη. Από το δώμα της ταράτσας του σπιτιού του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έβγαινε ο δράστης ντυμένος «σαμουράι» πυροβολώντας στον αέρα και κρεμούσε ανδρείκελα προκαλώντας φόβο στους περίοικους. 

Σε αυτό το σπίτι βρήκε η αστυνομία σπαθιά, όπλα και σφαίρες μερικά από τα οποία κράδαινε ο 40χρονος επιδεικνύοντάς τα στους γείτονές του.

Την ώρα που η αστυνομία συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες για τη δραστηριότητα του 40χρονου, ο αδερφός του άτυχου άνδρα που έχασε τη ζωή του από τα πυρά του δράστη ξεσπά. 

«Mας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν «τρέξτε στο ΚΑΤ». Δεν τον πρόλαβα τον αδερφό μου. Είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Πώς γίνεται έναν ψυχάκια, να τον αφήνουν ελεύθερο από το ψυχιατρείο με χαρτί στα χέρια, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να έχει ολόκληρο οπλισμό στο σπίτι του και να θερίζει κόσμο. 

Από που τα βρήκε, ποιος του τα έδωσε όλα αυτά. Δεν μπορώ να το πιστέψω.. Να φοβόμαστε να βγούμε έξω. Ο αδερφός μου έφυγε άδικα και δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου αυτό το πράγμα. 

Πρέπει κάτι να αλλάξει γιατί θα υπάρξουν κι άλλα θύματα σε όλη την Ελλάδα, δυστυχώς» λέει ο αδερφός του άνδρα που έφυγε από τη ζωή χθες το μεσημέρι από τα πυρά του 40χρονου δράστη.

nea_erithraia

Η μητέρα του τραυματία ο οποίος έχει διαφύγει τον κίνδυνο και ήταν γείτονας με τον δράστη, σοκάρει με τα όσα έζησε η ίδια βλέποντας τον γιο της αιμόφυρτο στο έδαφος. 

«Εγώ άκουσα τον γιο μου να φωνάζει: «Μας σκοτώνει, βοήθεια» κι έτρεξα ξυπόλητη και βλέπω τον δράστη να φεύγει και του φωνάζω: «γιατί μου σκότωσες, το παιδί μου» και γυρίζει και μου λέει: «καλά τους έκανα», λέει στο protothema.gr.

«Τον είδα τον δράστη την ώρα που οι αστυνομικοί του έβαζαν με χειροπέδες μέσα στο περιπολικό, ήταν ψυχρός και παγωμένος και η μπλούζα του είχε αίμα» λέει κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει: «Toν βλέπαμε νυχτερινές ώρες πάντα με κουκούλα στο κεφάλι , περπατούσε σχετικά προκλητικά, θα έλεγα.

Υπήρχαν φορές που σταματούσε και κοιτούσε τους ανθρώπους που ήταν στο πεζοδρόμιο , στην αυλή τους χωρίς να μιλάει και κάποιο βράδυ εντελώς τυχαία βρεθήκαμε γύρω στις 5 το πρωί , τον είδαμε να βγάζει περίστροφο και να πυροβολεί τον κάδο των σκουπιδιών», λέει στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής ενώ ένας άλλος κάτοικος λέει: «Αυτός ο άνθρωπος με είχε τρομάξει κι εμένα και τα παιδιά μου. 

Τον βλέπαμε να βγαίνει αργά τη νύχτα φορώντας κουκούλα στο κεφάλι, να βγάζει το όπλο, να πυροβολεί στον αέρα, να μπαίνει μέσα στο σπίτι του και μετά πάλι να βγαίνει και να πυροβολεί τον κάδο των σκουπιδιών. 

Εγώ ο ίδιος είχα πάρει πολλές φορές την αστυνομία αλλά ο δράστης όταν έβλεπε να περνάει το περιπολικό απέξω, κρυβόταν», λέει γείτονας του δράστη.

epirusblog.gr
5 of 5
Έγκλημα στη Νέα Ερυθραία: Δίωξη για δύο κακουργήματα στον «σαμουράι» - Πώς είναι έξω ο ψυχάκιας, ξεσπά ο αδερφός του νεκρού
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3532259426481104064
item