Γιάννενα: Έληξαν οι καταλήψεις, ξεκινά η καταγραφή των ζημιών

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν για μια ακόμη φορά διευθυντές σχολείων και ο δήμος Ιωαννιτών με τη λήξη των καταλήψεων σε σχολικές μονάδες της πόλης, αφού ούτε φέτος απόφευχθηκαν οι βανδαλισμοί και οι φθορές.

Τις τελευταίες ημέρες, επτά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων τελούσαν υπό κατάληψη από τους μαθητές, ενώ σε κάποια εξ αυτών καταγράφηκαν σοβαρές ζημιές, όπως σε σχολείο του συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού, όπου καταστράφηκαν καρέκλες, θρανία και εξοπλισμός.

Η οικονομική αποτίμηση των ζημιών δεν έχει γίνει ακόμη από τις υπηρεσίες του δήμου, καθώς αναμένεται η αναλυτική καταγραφή από τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως με μια αυστηρή ανακοίνωση ο δήμος Ιωαννιτών είχε επισημάνει την ανάγκη σεβασμού της περιουσίας σε όλες τις σχολικές μονάδες, τονίζοντας πως, μετά και τις παρεμβάσεις που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αποκατάστασης τυχόν ζημιών.

Πάντως, οι καταλήψεις έχουν σταματήσει σε όλα τα σχολεία των Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζονται σε πέντε σχολεία της Άρτας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.

Οι φωτογραφίες είναι από το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού και την ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο διευθυντής του ΙΕΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Αλεξίου.
Πηγή: agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έληξαν οι καταλήψεις, ξεκινά η καταγραφή των ζημιών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8170281349749661022
item