Γιάννενα: Φως στον ορίζοντα για το Ιωάννινα – Κακαβιά

Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις του υπ. Υποδομών για τη χρηματοδότηση του τμήματος της Ιόνιας, ως τρίιχνος άξονας, με τα χαρακτηριστικά του expressway

Μία απρόσμενη είδηση έκρυβε το δείπνο που παρέθεσε την Παρασκευή. προς τιμήν των τοπικών φορέων η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αφορμή την παρουσία και συμμετοχή της στην εμπορική έκθεση των Ιωαννίνων και με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. 

Στην αντιφώνησή του, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, πήρε το νήμα από εκεί που το άφησε ο κ. Νίκας, μιλώντας για θετικές εξελίξεις στον άξονα Πάτρα – Πύργος, που θα κάνει ακόμη πιο σύντομη την απόσταση της Καλαμάτας από τα Ιωάννινα, και προανήγγειλε εξελίξεις για το τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά.

Όπως είπε, οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα και αυτές επικεντρώνονται στην εξεύρεση της χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ένα μέρος εθνικής συμμετοχής για την κατασκευή ενός τρίιχνου άξονα στο σύνολό του. 

Έκανε λόγο δε, για έναν δρόμο expressway, επί της ουσίας δηλαδή ενός άξονα με κάποια χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου, αλλά σίγουρα όχι ταχείας κυκλοφορίας, παραπέμποντας πάντως στο αμέσως επόμενο διάστημα, και στις ανακοινώσεις που θα γίνουν, πιθανότατα σε επίσκεψη του κ. Καραμανλή στα Ιωάννινα.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Φως στον ορίζοντα για το Ιωάννινα – Κακαβιά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5888065916747614433
item