Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας: Γενικόλογες αναφορές στον σεβασμό της κυριαρχίας μας Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας: Γενικόλογες αναφορές στον σεβασμό της κυριαρχίας μας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας: Γενικόλογες αναφορές στον σεβασμό της κυριαρχίας μας

Μετά την καταψήφιση της Eλληνογαλλικής αμυντικής συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά και της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εκχωρεί επ` αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ελληνικό έδαφος.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ για προστασία εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας γενικόλογες αναφορές στον σεβασμό της κυριαρχίας της χώρας μας.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ κατά της ελληνομαρικανικής αμυντικής συμφωνίας

Με τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που εκχωρεί επ` αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ελληνικό έδαφος.

Το κάνει, μάλιστα, ανακοινώνοντας με μεγάλη περηφάνια ότι η συμπερίληψη στρατιωτικής εγκατάστασης στην Αλεξανδρούπολη παρέχει «δυνατότητα ταχείας μεταφοράς και στάθμευσης αμερικανικών δυνάμεων στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία». Βάζοντας έτσι την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή επικίνδυνων εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ως αντιστάθμισμα σε αυτές τις σοβαρότατες παραχωρήσεις έχουμε μόνο γενικόλογες αναφορές στον σεβασμό της κυριαρχίας μας.

Δεν εξασφαλίζεται, όμως, καμία συγκεκριμένη αμερικανική παρουσία, εμπλοκή ή δέσμευση για τη στήριξη αυτής της κυριαρχίας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, ιδίως στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνοαμερικανική συμφωνία του κ. Μητσοτάκη ταιριάζει γάντι στο νέο του δόγμα, αυτό του προβλέψιμου συμμάχου και της «Ελλάδας- προκεχωρημένου δυτικού φυλακίου», αλλά δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας: Γενικόλογες αναφορές στον σεβασμό της κυριαρχίας μας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3536775697217792948
Σχόλια

Τα καλύτερα

item