Γιάννενα: Διάχυτος προβληματισμός για τους «τυφλούς» βανδαλισμούς

Οι άγνωστοι, που εικάζεται πως μπορεί να είναι εξωσχολικοί, παραβίασαν τη σιδερένια πόρτα, έσπασαν τα διπλά τζάμια και μπήκαν στο κτίριο, όπου κατέστρεψαν καρέκλες και θρανία, και προκάλεσαν ζημιές.

«Δείχνουν μένος και προβληματιζόμαστε αρκετά, με δεδομένο πως κάποιες ζημιές, όπως αυτές στις σιδεριές, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνουν από μαθητές αυτής της ηλικίας», σημείωσε προβληματισμένος ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Καμπουράκης, που επισκέφθηκε το σχολείο με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αϊβατίδη και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρο Τσερόλα.

«Είναι πολύ δυσάρεστο σε ένα σχολείο, στο κέντρο της πόλης, άτομα να μπαίνουν και να παραβιάζουν τις πόρτες, προκαλώντας φθορές και βανδαλισμούς. 

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί, ποιος είναι ο στόχος, πέρα από τη διακοπή της εκπαίδευσης και την αναστάτωση. Είναι, πέραν των άλλων, ταλαιπωρία και τυραννία για τις καθαρίστριες, που δεν είναι επιφορτισμένες με ένα τέτοιο δύσκολο έργο, να καθαρίζουν δηλαδή σπασμένα τζάμια και πλακάκια», τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Φυσικά, για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές αρχές, με τον διευθυντή του σχολείου να δίνει κατάθεση, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε με τηλεκπαίδευση και θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές.

Το ίδιο γίνεται και σε άλλα σχολεία, όπου τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν φθορές, κυρίως λόγω των καταλήψεων.

Αυτή τη στιγμή, υπό κατάληψη τελούν μόνο το ΓΕΛ Ελεούσας και το Γυμνάσιο Πεδινής, τα οποία λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Το ίδιο και για τα 1ο, 3ο και 2ο ΕΠΑΛ, όπου συνεχίζονται οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Τη βαθιά του θλίψη για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν νυχτερινές ώρες και σε σχολεία που δεν τελούν υπό κατάληψη, γεγονός που κάνει εντονότερο τον προβληματισμό για τα κίνητρα των αγνώστων, εκφράζει ο δήμος Ιωαννιτών.

Μάλιστα, επισημαίνει την ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης των σχολικών μονάδων τις νυχτερινές ώρες, αλλά και την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας, ώστε να απομονωθεί κάθε ακραίο στοιχείο.

Σημειώνει δε πως η αποκατάσταση των σχολικών μονάδων, που υπέστησαν βανδαλισμούς, είναι δύσκολη, καθώς οι πόροι είναι περιορισμένοι. «Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για χρήματα των πολιτών, που θα μπορούσαν να διατεθούν για παρεμβάσεις αναβάθμισης στα σχολεία», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Αϊβατίδης σημείωσε την ανάγκη συνεργασίας όλων και διαλόγου με τη μαθητική κοινότητα, προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, εφόσον πρόκειται για μαθητές.

Καταδικάζει η «Ενότητα Πολιτών»

Με τον πιο απερίφραστο τρόπο καταδικάζει τους βανδαλισμούς, που υπέστη το 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα».


Η παράταξη επικοινώνησε με τον διευθυντή του Γυμνασίου Ζαχαρία Σκούμπο, προκειμένου να ενημερωθεί. 


«Τέτοια φαινόμενα, ειδικά σε χώρους που καλλιεργείται η παιδεία και ο πολιτισμός, είναι ανεπίτρεπτα, καταδικαστέα και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτρεπτικά, πολύ περισσότερο όταν αυτά πιθανά υποκινούνται από ακραίες αντιλήψεις. 


Η “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα” από τον θεσμικό της ρόλο, τόσο μέσα από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία συμμετέχει, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, θα αναδείξει το θέμα», σημειώνει η παράταξη και δηλώνει παρούσα για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας ζητηθεί από τους υπεύθυνους του 4ου Γυμνασίου.

Πηγή: agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διάχυτος προβληματισμός για τους «τυφλούς» βανδαλισμούς
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1282643595053842439
item