Γαλλία: Κλείσιμο μουσουλμανικού τεμένους λόγω ύποπτων προσευχών περί «ιερού πολέμου»

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη διαδικασίας για το κλείσιμο του τεμένους της Αλόν στη δυτική Γαλλία, που υποδέχεται περί τους 300 πιστούς και όπου οι προσευχές νομιμοποιούν «την προσφυγή στον ένοπλο τζιχάντ (ιερό πόλεμο)».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οι προσευχές και η δραστηριότητα αυτού του χώρου λατρείας, που προσελκύει άτομα που ανήκουν ή πρόσκεινται στο ριζοσπαστικό ισλαμικό κίνημα, νομιμοποιούν την προσφυγή στον ένοπλο τζιχάντ, τον θάνατο, το μαρτύριο, την διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών και την προσφυγή στην βία, το μίσος και τις διακρίσεις, καθώς και την σαρία», εξηγεί ανακοίνωση της νομαρχιακής αρχής της Σαρτ.

Το τέμενος, το οποίο διαχειρίζονται δύο μουσουλμανικοί σύνδεσμοι, φιλοξενεί περί τους 300 πιστούς στην πόλη Αλόν, με πληθυσμό 11.000 κατοίκων, καθώς και κορανικό σχολείο, «όπου φοιτούν περί τα 110 παιδιά μπροστά στα οποία πλέκεται το εγκώμιο του ένοπλου τζιχάντ και το οποίο συνιστά χώρο πλύσης εγκεφάλου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αυτά τα στοιχεία μπορούν να χαρακτηρισθούν δηλώσεις ή δραστηριότητες «που υποκινούν την βία, το μίσος και τις διακρίσεις, προτρέποντας σε τρομοκρατικές ενέργειες ή δικαιολογώντας τέτοιες ενέργειες» που απαγορεύονται από τον νόμο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Με βάση τα στοιχεία αυτά, κατόπιν αιτήματος του κ. υπουργού Εσωτερικών, ο κ. νομάρχης της Σαρτ ξεκίνησε διαδικασία για το κλείσιμο αυτού του χώρου λατρείας».

epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλία: Κλείσιμο μουσουλμανικού τεμένους λόγω ύποπτων προσευχών περί «ιερού πολέμου»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6403880066205016301
item