Γιάννενα: Η αξιοποίηση και η διαχείριση των λιμνών Γιάννενα: Η αξιοποίηση και η διαχείριση των λιμνών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η αξιοποίηση και η διαχείριση των λιμνών

Το συνέδριο για τις πόλεις και τις λίμνες με θέμα «Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών.

Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες» διοργανώνει το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων. 

Το Συνέδριο γίνεται στο ξενοδοχείο «Grand Serai» και στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Περάματος «Άννα Πετροχείλου», 30 – 31 Οκτωβρίου και στόχος είναι η ενημέρωση για το Σύμφωνο Δημάρχων, που αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία για το κλίμα και την ενέργεια, τις δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας στο λιμναίο και παραλίμνιο περιβάλλον με την παρουσίαση καλών πρακτικών, τη διαχείριση και αποκατάσταση των λιμναίων οικοσυστημάτων από τους φορείς διαχείρισης και τέλος τις προϋποθέσεις, τις προοπτικές και τα οφέλη από τη λειτουργία των υδατοδρομίων σε λίμνες.

Ο Κώστας Τασούλας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή το συνέδριο απέστειλε στους διοργανωτές τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να παρακολουθήσω τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου με θέμα, απολύτως Γιαννιώτικο, αλλά και επίκαιρο, την «Αξιοποίηση και διαχείριση Λιμνών»

Αμετάθετες υποχρεώσεις μου δεν θα μου επιτρέψουν να είμαι κοντά σας, επωφελούμαι ωστόσο της ευκαιρίας αυτής της σύντομης επικοινωνίας για να σας συγχαρώ, τόσο για την ιδέα του συνεδρίου, όσο και για το υψηλότατο επίπεδο των ομιλητών και στις 4 θεματικές ενότητες.

Οι τοποθετήσεις στα καίρια ζητήματα της διαχείρισης και προστασίας των λιμναίων οικοσυστημάτων, καθώς και εκείνες για την αξιοποίησή τους θα αποτελέσουν χρησιμότατο υλικό για την Πολιτεία στην ζωτικής σημασίας προσπάθεια προστασίας της Παμβώτιδος και άλλων υγροτοπικών εκτάσεων.

Η ομάδα εργασίας του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες που έχει αναλάβει σημαντική συντονιστική αποστολή είμαι βέβαιος πως θα αξιοποιήσει, επίσης, τα πορίσματα του συνεδρίου, ώστε σύντομα «οι δυο λέξεις, οι πολλές έννοιες και οι ερμηνείες» να μεταμορφωθούν και σε προστατευτικές πράξεις.

Εννοείται πως και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του συνεδρίου σας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο συνέδριό σας».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η αξιοποίηση και η διαχείριση των λιμνών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5183873680076493637
Σχόλια

Τα καλύτερα

item