Γιάννενα: Ποια γυμναστήρια παραχωρούνται σε ποιους αθλητικούς συλλόγους από τον Δήμο Ιωαννιτών Γιάννενα: Ποια γυμναστήρια παραχωρούνται σε ποιους αθλητικούς συλλόγους από τον Δήμο Ιωαννιτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ποια γυμναστήρια παραχωρούνται σε ποιους αθλητικούς συλλόγους από τον Δήμο Ιωαννιτών

Σε δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων έρχεται για απόφαση με καθυστέρηση δύο περίπου μηνών, το θέμα της παραχώρησης των σχολικών γυμναστηρίων και εγκαταστάσεων σχολικής στέγης που ανήκουν στο Δήμο Ιωαννιτών, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους των Ιωαννίνων που κάθε χρόνο αιτούνται και λαμβάνουν αυτούς τους χώρους για αθλητικές ακαδημίες, χορευτικά κτλ.

Με σχετική καθυστέρηση η δημοτική αρχή εισηγείται το θέμα της παραχώρησης των εγκαταστάσεων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η διαδικασία της παραχώρησης πολιτικοποιήθηκε έντονα μετά την προ ημερών σχετική ανακοίνωση από την παράταξη “Ιωάννινα_2023”.

Στην απάντηση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων προς την παράταξη της Τ. Καλογιάννη, στις 21 Οκτωβρίου, η διοίκηση δήλωνε έκπληκτη για την “αδικαιολόγητη” επίθεση της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, για το θέμα των γυμναστηρίων και υποστήριζε τα εξής: “Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το θέμα της παραχώρησης αθλητικών και άλλων χώρων σε συλλόγους της περιοχής με την δέουσα σοβαρότητα που επιβάλλει και η πανδημία. 

Ήδη οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. 

Θα κατατεθούν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και κει πλέον θα έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν με καθαρό τρόπο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, όλες οι παρατάξεις“. 

Συζήτηση εκ των πραγμάτων, σε μια δια περιφοράς συνεδρίαση δεν είναι δυνατόν να γίνει και ως εκ τούτου, έχει βαρύτητα το τι θα εισηγηθεί προς το δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών.

Πιο εύκολο θέμα, καθώς φαίνεται ήταν η παραχώρηση των αθλητικών γυμναστηρίων στους αθλητικούς συλλόγους και γι’ αυτό στάλθηκαν από την Παρασκευή, οι σχετικές εισηγήσεις της δημοτικής αρχής για το θέμα, ικανοποιώντας τα αιτήματα των διαφόρων αθλητικών συλλόγων. Εδώ βλέπετε την πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τις παραχωρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων ανάλογα με τα αιτήματα.

Σε εκκρεμότητα ως και την Δευτέρα θα είναι οι αντίστοιχες εισηγήσεις για την παραχώρηση της χρήσης σχολικών χώρων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία, θέμα που φαίνεται πως δυσκόλεψε περισσότερο τη δημοτική αρχή.  

Για έναν πολιτιστικό σύλλογο, η ικανοποίηση του αιτήματος για την παραχώρηση εξωτερικού χώρου έρχεται ξεχωριστά την Τετάρτη.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ποια γυμναστήρια παραχωρούνται σε ποιους αθλητικούς συλλόγους από τον Δήμο Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7961723185535887300
Σχόλια
item