Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: Κανείς από τους υποψηφίους δεν μιλάει για συνεργασία με τη ΝΔ

Για την πορεία έως τις εσωκομματικές κάλπες μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας πως σε περίπτωση νίκης θα κάνει δηλώσεις ως «πρόεδρος ΠΑΣΟΚ» επαναφέροντας το κόμμα στην αρχική του μορφή.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, οι περισσότεροι από αυτούς που «βάφτισαν» το κόμμα ως ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός του κόμματος, όπως ο κ. Θεοδωράκης. 

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στο προσκήνιο με το ΠΑΣΟΚ, όχι να γυρίσουμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ, δεν είμαστε νοσταλγοί. Κοιτάμε το μέλλον της πατρίδας, με σεβασμό στο παρελθόν», είπε.

«Από εδώ και πέρα και για 40 ημέρες πρέπει να ανταλλάξουμε επιχειρήματα, όχι μομφές ούτε αντεγκλήσεις», ανέφερε ενώ ξεχώρισε ως μεγάλες αλλαγές και ανατροπές του εκλογικού του αγώνα, την «μοιραία», όπως την χαρακτήρισε κίνηση που αφορούσε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, να αποσυρθεί λόγω του προβλήματος υγείας, τους πολλούς υποψήφιους και τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Ως τομές και διαχωρίστικές γραμμές του σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους θέτει την αλλαγή του ονόματος. 

Η εξωτερική πολιτική αποτελεί εξίσου μια παράμετρο που παίζει σημαντικό ρόλο, όπως είπε, καθώς κατά τον ίδιο υπάρχουν υποψήφιοι που ήταν υπέρ και άλλοι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. «Μιλάω για ένα ΠΑΣΟΚ πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό», επισημαίνει.

Το θέμα της συνεργασίας με άλλα κόμματα

«Είναι ξεκάθαρο πως εκ δεξιών δεν υπάρχει περίπτωση συντηρητικής συμμαχίας με την ΝΔ από κανέναν υποψήφιο, μόνο κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι από το ΚΙΝΑΛ μιλάνε για μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση συμμαχίας, στην οποία εγώ είμαι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή αντιπολίτευση, καθώς ζούμε την δημοκρατία του ενός κόμματος, της ΝΔ», συμπλήρωσε. «Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται καθώς αυτό έχει φανεί στο παρελθόν, δεν θα ήμουν αρνητικός σε συνομιλίες με κάποιο προοδευτικό κόμμα» είπε και συνέχισε πως «δεν μας αρκεί να αυξήσουμε τις δυνάμεις από το 8% στο 10%, αλλά θέλουμε ένα κόμμα ισχυρό της τάξης του 20%, αυτό το κόμμα επαγγέλομαι εγώ».

Έκλεισε προτείνοντας ένα debate μεταξύ των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ με φόντο τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές. Έκλεισε δε προτείνοντας ένα debate μεταξύ των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ με φόντο τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές.

epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: Κανείς από τους υποψηφίους δεν μιλάει για συνεργασία με τη ΝΔ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4155786340234359406
item