Άρτα: Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες σε Λουτρότοπο και Συκιές

Με μία σεμνή τελετή την Τετάρτη (06/10), αρχικά στο μνημείο εκτελεσθέντων στον Λουτρότοπο και στη συνέχεια στο μνημείο εκτελεσθέντων στις Συκιές, τιμήθηκε η μνήμη των αθώων συμπολιτών μας που δολοφονήθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 6η Οκτωβρίου του 1943.

Οι δύο εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων. 

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι τελετές ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.














Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασία Σίμου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βαρέλης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λουτροτόπου κ. Διονύσιος Νάτσιος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Συκεών κ. Δημήτρης Γούσιας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκεών «Αμβρακία» κ. Δημήτρης Μπουτέτσιος, ενώ την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας εκπροσώπησε η Επίτιμη Πρόξενος κ. Kerstin Lohr.














Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν ο πρώην Δήμαρχος Ν. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, Τοπικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη των οικογενειών των θυμάτων καθώς καθώς και οι μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Λουτροτόπου.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες σε Λουτρότοπο και Συκιές
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3440677804192544899
item