Αυτά είναι τα πέντε είδη απιστίας σύμφωνα με τους ειδικούς Αυτά είναι τα πέντε είδη απιστίας σύμφωνα με τους ειδικούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτά είναι τα πέντε είδη απιστίας σύμφωνα με τους ειδικούς

Ο ορισμός της απιστίας ποικίλλει από ζευγάρι σε ζευγάρι. Όμως, υπάρχουν μερικοί παράγοντες, όπως η μυστικότητα, η συναισθηματική σύνδεση και η παραπλάνηση του άλλου που είναι κοινοί σε όλους.

Παρόλα αυτά, ο ορισμός της απιστίας ποικίλει από ζευγάρι σε ζευγάρι, με τους ειδικούς να επιμένουν ότι οι παρακάτω 5 τύποι απιστίας δεν χρειάζονται τρίτο πρόσωπο για να πραγματοποιηθούν.

Η σωματική απιστία

Είναι η πιο πασιφανής μορφή απιστίας, όμως για όλους, αφού κάποιοι θεωρούν ότι αν κάνουν σεξ με τρίτο άτομο, δεν είναι κακό, γιατί άλλο η σωματική έλξη και άλλο η αγάπη και τα συναισθήματα. Σύμφωνα με τον σύμβουλο σχέσεων Jo Barnett πάντως, η σωματική συνεύρεση με άλλο πρόσωπο εκτός της σχέσης θεωρείται απιστία αν έτσι το δει ο άλλος σύντροφος.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις

Είναι πολύ φυσιολογικό να φαντασιώνεσαι έναν άνθρωπο που σου αρέσει εμφανισιακά, είτε είσαι single, είτε σε σχέση. Άλλο όμως το να τον σκέφτεσαι όλη μέρα και να φτάνεις σε σημείο να λες ψέματα στο ταίρι σου. 

Αν π.χ. πηγαίνεις συνέχεια στα ίδια μέρη που συχνάζει αυτός που θαυμάζεις για την ομορφιά του και ξέρεις ποιες ώρες πηγαίνει και λες ψέματα στο σύντροφο σου για το που είσαι, κάτι δεν πάει και πολύ καλά.

Τα συναισθήματα αγάπης για κάποιον άλλο

Δεν είναι σε καμιά περίπτωση κακό το να αγαπάς ή να έχεις θετικά αισθήματα για κάποιον άλλο, ενώ έχεις σχέση, όπως ούτε το να έχεις φίλους που να νιώθεις άνετα μαζί τους. Το πρόβλημα αρχίζει εκεί που ξεκινούν τα μυστικά και συναντάς άτομα κρυφά από το ταίρι σου. Ειδικά αν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που θέλεις να βλέπεις συχνά.

Τα κρυφά έξοδα

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το να κρύβεις τα έξοδα σου από τον σύντροφο σου, ενώ έχετε κοινό ταμείο, είναι απιστία. Το πρόβλημα έρχεται όταν τα έξοδα επηρεάζουν και το άλλο άτομο, αλλά και το κοινό σας budget.

Η διπλή ζωή στα social media

Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά είδη απιστίας αυτούς τους καιρούς. Το πιο κοινό χαρακτηριστικό αυτής της πράξης είναι οι αντιδράσεις και το stalking στα προφίλ των πρώην, ενώ το αμέσως επόμενο, το γεγονός ότι περνάς περισσότερο χρόνο στην οθόνη σου, από ότι με τον σύντροφο σου. Το πιο σοβαρό όλων όμως, που είναι απιστία, είναι οι συνομιλίες, οι κινήσεις και οι αντιδράσεις που γίνονται κρυφά από τον άλλον και μπορούν να οδηγήσουν και σε σωματική επαφή.

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα πέντε είδη απιστίας σύμφωνα με τους ειδικούς
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6364168910149364162
Σχόλια

Τα καλύτερα

item