Γιάννενα: Οι Απόφοιτοι της Ζωσιμαίας Σχολής θα αναλάβουν την ευθύνη και την δαπάνη αποκατάστασης της προτομής του Ζωσιμά

‘Η ανακοίνωσή του Συλλόγου μας για τον βανδαλισμό της Προτομής του Νικολάου  Ζωσιμά και η πρόταση του Ακαδημαϊκού κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου προβλήθηκαν ιδιαίτερα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο των Ιωαννίνων, ενώ ταυτόχρονα αναδείχτηκε και ένα ερώτημα: ποιος από του αδελφούς Ζωσιμάδες απεικονίζεται στην κατεστραμμένη προτομή ο Νικόλαος, ο Μιχαήλ ή ο Θεοδόσιος. 

Η απάντηση θα μας δοθεί σύντομα από τους ειδικούς επιστήμονες (ερευνητές – μελετητές).

«Βομβαρδιστήκαμε» από ηλεκτρονικά μηνύματα και ανακοινώσεις πολιτών με τα οποία μας δήλωναν την αγανάκτηση και την συμπαράστασή τους.

Νομίζω ότι το αντιπροσωπευτικότερο των μηνυμάτων που λάβαμε ήταν αυτό της συζύγου του Αποφοίτου της Ζωσιμαίας Σχολής Θόδωρου Πορφύρη και Προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών Βριλησσίων κας Θάλειας Πορφύρη, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Δεν είναι νεανική αμφισβήτηση, δεν είναι διαμαρτυρία κατά του συστήματος, δεν είναι ιδεολογική διαφωνία! Είναι έλλειψη παιδείας και αγωγής! Είναι άγνοια του μεγαλείου της προσφοράς! Είναι διαστροφή! Μεγάλη ανοχή δείχνουμε, ως κοινωνία, σε τέτοιου είδους φαινόμενα! Η οργή και η αγανάκτησή μου είναι μεγαλύτερες από τη θλίψη!»

Η πρόταση του Ακαδημαϊκού Χαράλαμπου Μουτσόπουλου

Ακολούθησε νέα θύελλα μηνυμάτων, επιστολών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τα οποία οι αποστολείς α) απονέμαν τα εύσημα στον καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μουτσόπουλο για την πρωτοβουλία του, β) εκφράζανν την πόλυτη συμφωνία τους  με την πρότασή του και δήλωναν ότι θα συμμετάσχουν στις δαπάνες αποκατάστασης της βλάβης του μνημείου.

Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής συνεδρίασε ηλεκτρονικά το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2021 και αποφάσισε την ανάληψη εκ μέρους μας της ευθύνης και της δαπάνης αποκατάστασης του πληγέντος μνημείου.

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή του Προτύπου Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής κ. Κωνσταντίνο Αντωνίου και του γνωστοποιήσαμε προφορικά την απόφασή μας, την οποία και θα του την αποστείλουμε και  εγγράφως εντός των επομένων ημερών…”

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι Απόφοιτοι της Ζωσιμαίας Σχολής θα αναλάβουν την ευθύνη και την δαπάνη αποκατάστασης της προτομής του Ζωσιμά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6410878105732713094
item