Απάντηση ΟΛΜΕ στην απόφαση του Εφετείου: Νέες Γενικές Συνελεύσεις και συλλαλητήριο την Παρασκευή Απάντηση ΟΛΜΕ στην απόφαση του Εφετείου: Νέες Γενικές Συνελεύσεις και συλλαλητήριο την Παρασκευή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Απάντηση ΟΛΜΕ στην απόφαση του Εφετείου: Νέες Γενικές Συνελεύσεις και συλλαλητήριο την Παρασκευή

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν νέες Γενικές Συνελεύσεις, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, προκειμένου ο κλάδος να αποφασίσει τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, στις 16 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ. 

Όλες αυτές οι κινήσεις έρχονται λίγη ώρα μετά και τη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο Αθηνών, που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κατά της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με την απόφαση, συνεχίζει η ανακοίνωση:

δεν έγινε δεκτή η έφεση του ΥΠΑΙΘ που ζητούσε να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή και καταχρηστική, εκτός από παράνομη

έκρινε τελεσίδικα παράνομη την απεργία-αποχή

διατάσσει την απαγόρευση της συνέχισης της απεργίας- αποχής και επιδικάζει πρόστιμο 3.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης.

Η ΟΛΜΕ διευκρινίζει, ότι «όσοι και όσες έχουν δηλώσει απεργία-αποχή μέχρι και σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως ποινή, καθώς μέχρι και την επίσημη επίδοση της απόφασης από δικαστικό επιμελητή στο ΔΣ της ΟΛΜΕ η απεργία αποχή θεωρείται νόμιμη».

Με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, καλεί τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μην συγκαλέσουν συνεδριάσεις των συλλόγων και να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 97 του 4823/21 αυτήν την εβδομάδα και να περιμένουν τις αποφάσεις του κλάδου.

Επίσης, η ΟΛΜΕ χαιρετίζει «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση, στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας 11 Οκτώβρη (100.000 απεργοί, περίπου 70%) και στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα». 

Τέλος, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου.epirusblog.gr
5 of 5
Απάντηση ΟΛΜΕ στην απόφαση του Εφετείου: Νέες Γενικές Συνελεύσεις και συλλαλητήριο την Παρασκευή
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 327382387375653092
Σχόλια
item