Φώφη Γεννηματά - Μητσοτάκης: Την αποχαιρετώ με σεβασμό, έγινε σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία από την οποία και θα επιστρέψει αύριο τροποποιώντας το πρόγραμμά του, δηλώνει πως την αποχαιρετά με σεβασμό «αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της».

Όπως λέει ο πρωθυπουργός, «η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος».

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

epirusblog.gr
5 of 5
Φώφη Γεννηματά - Μητσοτάκης: Την αποχαιρετώ με σεβασμό, έγινε σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5512908651021123369
item