Το 'πε και το 'κανε ο Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε την ίδρυση του δικού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης

Το είχε προαναγγείλει και πλέον είναι γεγονός: ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την ίδρυση του δικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, τον οποίο βάπτισε «Truth Social» και θα είναι στον διαδικτυακό «αέρα» το 2022.

Μετά τον αποκλεισμό του από τις πλατφόρμες Twitter, Facebook και YouTube, τον περασμένο Ιανουάριο, που τον κατηγόρησαν για υποκίνηση βίας των οπαδών του ήδη πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Και, καθώς φαίνεται... δεν αστειευόταν.

«Truth Social για να αντισταθούμε στην τυραννία των τεχνολογικών γιγάντων!»

«Δημιούργησα τον Truth Social και τον όμιλο Trump Media and Technology για να αντισταθούμε στην τυραννία των γιγάντων της τεχνολογίας», ανέφερε ο Τραμπ, διευκρινίζοντας ότι ο νέος ιστότοπος θα λειτουργήσει εντός 2022. Εξέφρασε την πρόθεσή του η εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον όμιλο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, μολαταύτα ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος φιμώνεται. Αυτό είναι απαράδεκτο», εξήγησε ο μεγιστάνας των ακινήτων, προσθέτοντας ότι σκοπός του νέου ιστότοπου θα είναι να «δώσει φωνή» σε «όλους».

Η εφαρμογή για την πρόσβαση στον ιστότοπο είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στο App Store της Apple και η πιλοτική («beta») λειτουργία της θα αρχίσει για προσκεκλημένους χρήστες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας. Θα προσφερθεί επίσης συνδρομητική υπηρεσία βίντεο.

epirusblog.gr
5 of 5
Το 'πε και το 'κανε ο Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε την ίδρυση του δικού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4174745610769361887
item