Γιάννενα: Μικτά κλιμάκια στη Λίμνη για αποτροπή ρυπάνσεων

Nέα (η 5η) συνάντηση εργασίας για την περιφρούρηση της λίμνης πραγματοποιήθηκε χθες με την συμμετοχή του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Βλέτσα, του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Φίλιππα Φίλιου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων και εκπροσώπων της Δημοτικής Αστυνομίας, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου- Θηροφυλακή, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης/Δ/νσης Υδάτων, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων/Τμήμα Βιολογίας και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση των δράσεων που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα και συζητήθηκαν τρέχουσες καταγγελίες και παράπονα πολιτών.

Παράλληλα αποφασίστηκαν τομείς στους οποίους θα υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα θα υπάρξει:
-Ενεργοποίηση και τους επόμενους μήνες των μεικτών κλιμακίων για την αποτροπή ρυπάνσεων.
- Συνέχιση της πραγματοποίησης των διερευνητικών δειγματοληψιών στα νερά της Λίμνης Παμβώτιδας και τους επόμενους μήνες προκειμένου να αποκτηθεί πιο σαφής εικόνα για την ποιότητά τους.

Τέλος έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα και την θεματολογία του Συνεδρίου του Δικτύου των Πόλεων με Λίμνες Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στα τέλη Οκτωβρίου.

«Η συστηματική παρακολούθηση της Λίμνης έχει ορατά αποτελέσματα τα οποία πιστοποιούν πια και οι δειγματοληπτικές μετρήσεις. 

Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση να δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε δίπλα μας τους ενεργούς δημότες, προκειμένου να αποτρέπουμε κάθε εστία ρύπανσης από όπου και αν προέρχεται», ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μικτά κλιμάκια στη Λίμνη για αποτροπή ρυπάνσεων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4265039111572188999
item