Κεγκέρογλου για ΚΙΝΑΛ: Οι εκλογές για τη νέα ηγεσία θα γίνουν κανονικά

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή ως προς την ημερομηνία των εκλογών ανάδειξης νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.


Ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, μίλησε για την επόμενη ημέρα στο κόμμα, καθώς και για την επερχόμενη εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας.

Ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως «παρακαταθήκη είναι η ενότητα», καθώς και ότι, «πολύ νωρίς είχε ζητήσει η Φώφη το νωρίτερο εκλογές και 5 του μηνός είναι η ημερομηνία».

Ερωτηθείς για το αν ενδέχεται να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία για την ηγεσία, τόνισε ότι «Δεν έχει τεθεί επισήμως αίτημα αναβολής. Θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος και είτε από τις 5 είτε από τις 12, θα έχουμε το νέο πρόγραμμα.

Μέχρι τότε, θα λειτουργήσουμε με το πρόσταγμα της Φώφης: ενότητα», επιβεβαιώνοντας  για μη αναβολή της διαδικασίας, ενώ επισήμανε πως η ημερομηνία δεν συμπίπτει με το μνημόσυνο για τις 40 μέρες της Φώφης Γεννηματά, κάτι που θα αποφασίσει η οικογένεια το ποια μέρα θα γίνει.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη του εκπροσώπου στη Βουλή, ανακοίνωσε, λέγοντας πως «θα εισηγηθώ θεσμική ηγεσία και νομοθετική ηγεσία μέχρι την εκλογή» και ξεκαθαρίζοντας πως «η εισήγησή μου δεν θα περιλαμβάνει εκλογική διαδικασία».

Εξήγησε δε πως, ο γραμματέας της ΚΟ – ο ίδιος δηλαδή ο Βασίλης Κεγκέρογλου- θα λειτουργεί ως θεσμικός αρχηγός και το πολιτικό βάρος, θα έχουν οι δύο εκπρόσωποι, οι κκ. Κατρίνης και Σκανδαλίδης, οι οποίοι θα ασκούν νομοθετικό έργο στη Βουλή.

«Το πνεύμα όλων των βουλευτών είναι να κινηθούμε θεσμικά. Η εισήγησή μου είναι ο Γραμματέας να λειτουργεί θεσμικά ως πρόεδρος και οι δύο εκπρόσωποι να λειτουργούν νομοθετικά», πρόσθεσε κάνοντας σαφές πως, «όλοι οι βουλευτές είναι στο πνεύμα αυτό».

Εξήγησε δε ότι «Οι 22 αποφασίζουν», αναφερόμενος στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και ξεκαθάρισε πως «θα λειτουργήσουμε θεσμικά και δεν θα διασαλεύουμε τη διαδικασία εκλογής».

«Με τις παραγγελιές της Φώφης οδηγό, θα πάμε καλά», εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

epirusblog.gr
5 of 5
Κεγκέρογλου για ΚΙΝΑΛ: Οι εκλογές για τη νέα ηγεσία θα γίνουν κανονικά
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1138114800573060032
item