Γιάννενα: Δήμος Ιωαννιτών - Η συμπεριφορά μας στα ζώα είναι στοιχείο ανθρωπιάς και πολιτισμού

Παρ’ ότι η ύπαρξη αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων στην πατρίδα μας δεν αφήνει περιθώρια για εορτασμό αλλά για αφύπνιση και προστασία, φέτος συμπληρώνονται 96 χρόνια από τότε που καθιερώθηκε η 4η Οκτωβρίου ως παγκόσμια ημέρα των ζώων.

Όπως επισημαίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος για την διαχείριση του κυνοκομείου του Δήμου Ιωαννιτών Νίκος Τσόλης, “η σημερινή μέρα θυμίζει ότι ο τρόπος συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα είναι κριτήριο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας και υπενθυμίζει ότι η ευαισθητοποίηση για την προστασία και την φροντίδα των ζώων είναι ευθύνη όλων μας. 

Η σημερινή μέρα είναι μία καλή αφορμή για να ενωθούν οι φωνές μας ώστε να βρουν όλα τα ζώα τη δικαίωση και με τη δική μας βοήθεια να ακουστεί επιτέλους και η δική τους φωνή. Άλλωστε άνθρωποι και ζώα οφείλουν να διεκδικούν το δικαίωμα για να ζήσουν με ειρήνη , αγάπη και ασφάλεια , κλείνοντας έναν κύκλο ζωής ισότιμα και δίκαια”.

Και συνεχίζει : ” Ως Δήμος έχουμε την υποχρέωση της διαχείρισης των αδέσποτων σκύλων και προσπαθούμε με συνεχείς δράσεις να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά, όπως είναι η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, οι εμβολιασμοί, οι στειρώσεις και άλλες ιατρικές πράξεις που γίνονται στον φιλόξενο χώρο του κυνοκομείου μας, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” και σύντομα προβλέπεται η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του ”.

Τέλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και τις φιλοζωικές οργανώσεις, καθώς επίσης και τις / τους εθελοντές φιλόζωους της πόλης μας για τη φροντίδα που προσφέρουν στα αδέσποτα ζώα και με την βοήθεια τους ο Δήμος μας συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων στην Ελλάδα στο θέμα της προώθησης των υιοθεσιών .

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δήμος Ιωαννιτών - Η συμπεριφορά μας στα ζώα είναι στοιχείο ανθρωπιάς και πολιτισμού
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1672075599429303348
item