Διαγωνισμοί προμήθειας οπτικών βοηθημάτων νυκτερινού αγώνα για τους Αμφιβίους Καταδρομείς

Στις 16 Σεπτεμβρίου η ΑΣΔΥΣ προέβη στην προκήρυξη δύο διαγωνισμών που αφορούν την προμήθεια συσκευών νυκτερινού αγώνα, για την εκτέλεση της ειδικής αποστολής των Μονάδων ΣΞ, στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών και την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας.

Ο πρώτος διαγωνισμός υπ’ αρίθ. 83/21, αφορά την προμήθεια 19 ειδικών οπτικών βοηθημάτων παρατήρησης επί ταχύπλοων σκαφών (Head Display) και συγκεκριμένα προσαρτημάτων οπτικού βοηθήματος παρατήρησης. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 122.550 € χωρίς ΦΠΑ και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 7 Οκτωβρίου.

Ο δεύτερος διαγωνισμός υπ’ αρίθ. 85/21, σχετίζεται με την προμήθεια 72 ειδικών οπτικών βοηθημάτων παρατήρησης για πληρώματα ταχύπλοων σκαφών με δυνατότητα παρατήρησης εντός νερού για Έρευνα – Διάσωση (υποβρύχιες διόπτρες παρατήρησης νύκτας). 

Πρόκειται συγκεκριμένα για προσάρτημα οπτικού βοηθήματος παρατήρησης εντός νερού συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι ύψους 561.600  χωρίς ΦΠΑ και η αποσφράγιση των προσφορών έχει ορισθεί στις 22 Οκτωβρίου.

Οι δύο προμήθειες αποβλέπουν στην διευκόλυνση του έργου των Αμφιβίων Καταδρομών που εμπλέκονται στα αυξημένα μέτρα επιτηρήσεως των θαλασσίων συνόρων για την αποτροπή εισόδων λαθρομεταναστών. 

Με τα οπτικά βοηθήματα τύπου HUD θα εφοδιαστούν ταχύπλοα σκάφη άκαμπτης γάστρας ενώ οι υποβρύχιες διόπτρες παρατηρήσεως θα χορηγηθούν στις μονάδες για χρησιμοποίηση από το προσωπικό.



epirusblog.gr
5 of 5
Διαγωνισμοί προμήθειας οπτικών βοηθημάτων νυκτερινού αγώνα για τους Αμφιβίους Καταδρομείς
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1224043608421547204
item