Τούρκος «κατάσκοπος» συνελήφθη στη Γερμανία – Πιθανόν να σχεδίαζε δολοφονίες αντιπάλων του Ερντογάν

Ένας άντρας συνελήφθη σε ξενοδοχείο του Ντίσελντορφ και τώρα στο επίκεντρο της έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας βρίσκεται μια υπόθεση κατασκοπείας για λογαριασμό της τουρκικής ΜΙΤ.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, ο 40χρονος Τούρκος Αλί Ντ. θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία, ενδεχομένως και για τον σχεδιασμό δολοφονιών αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν και αποκαλύφθηκε όταν ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου στις 17 Σεπτεμβρίου βρήκε στο δωμάτιό του ένα όπλο.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το όπλο ήταν μεν άδειο, αλλά στον χώρο υπήρχαν ακόμη 200 σφαίρες, ένα δεύτερο πυροβόλο όπλο και μία λίστα με ονόματα και περιγραφές υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν.

Οι ειδικές δυνάμεις SEK που ανέλαβαν την έρευνα ανακάλυψαν ακόμη «επαγγελματικής ποιότητας» πλαστά διαβατήρια και έγγραφα, ενώ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Αλί Ντ. βρέθηκαν εικόνες από έγγραφα που του είχαν στείλει οι τουρκικές ανακριτικές αρχές.

Επιπλέον, στον τραπεζικό λογαριασμό του υπόπτου υπάρχει μεγάλο χρηματικό ποσό, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όλα τα στοιχεία είναι «υπερβολικά προφανή»

Όπως επισημαίνει ωστόσο η εφημερίδα, όλα τα στοιχεία είναι υπερβολικά προφανή, ενώ και το αυτοκίνητο με το οποίο έφθασε στο ξενοδοχείο έφερε πινακίδες Κολωνίας και η άδεια κυκλοφορίας είχε εκδοθεί στο πραγματικό του όνομα, οπότε οι αρχές ερευνούν κάθε πιθανή θεωρία.

epirusblog.gr
5 of 5
Τούρκος «κατάσκοπος» συνελήφθη στη Γερμανία – Πιθανόν να σχεδίαζε δολοφονίες αντιπάλων του Ερντογάν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2258944530391267671
item