Καραμανλής: Ανοικτό το ενδεχόμενο ονομαστικής ψηφοφορίας για την αμυντική ελληνογαλλική συμφωνία

Ανοικτό άφησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής το ενδεχόμενο να διεξαχθεί την Πέμπτη ονομαστική ψηφοφορία αναφορικά με την επικύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας που υπέγραψαν προ ημερών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο Μανουέλ Μακρόν. 

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στον Σκάι, η εν λόγω συμφωνία έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ μακράς παράδοσης, καθώς «η Ελλάδα και η Γαλλία είναι αδελφά έθνη. 

Με αυτή, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το κενό στην Ανατολική Μεσόγειο και ενισχύονται οι ένοπλες δυνάμεις μας. 

Δεν κάνουμε κούρσα εξοπλισμών, αλλά εφαρμόζουμε το δόγμα της αποτρεπτικότητας» και ακολούθως αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε με νόημα: «Είναι λυπηρό σε αυτή την ιστορική συμφωνία να έχει αυτή τη στάση ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταψηφίσει εάν δεν τροποποιηθούν δύο συγκεκριμένα άρθρα). 

Στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ο κάθε βουλευτής θα πάρει θέση απέναντι στην ιστορία. Θα δούμε εάν θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία».

Το μέλος της κυβέρνησης απέδωσε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στο γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. «Ο Ερντογάν είναι πιεσμένος και απομονωμένος αυτή τη στιγμή. 

Η τουρκική οικονομία έχει δομικά ζητήματα και αυτά φαίνεται ότι δεν ξεπερνιούνται. Η νεότερη ιστορία της Τουρκίας δείχνει ότι όταν οι ηγέτες της έχουν εσωτερικά προβλήματα, προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών τους», όπως είπε.

epirusblog.gr
5 of 5
Καραμανλής: Ανοικτό το ενδεχόμενο ονομαστικής ψηφοφορίας για την αμυντική ελληνογαλλική συμφωνία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 152702066796148907
item