Κορονοϊός – Ζαούτης: Προτεραιότητα η αύξηση των εμβολιασμών – Βαριές οι συνέπειες στα παιδιά Κορονοϊός – Ζαούτης: Προτεραιότητα η αύξηση των εμβολιασμών – Βαριές οι συνέπειες στα παιδιά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορονοϊός – Ζαούτης: Προτεραιότητα η αύξηση των εμβολιασμών – Βαριές οι συνέπειες στα παιδιά

Την αύξηση των εμβολιασμών θέτει ως προτεραιότητα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Ο κ. Ζαούτης εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια. 

«Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικό και ασφαλές και δεν είναι πια νέο καθώς έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη» εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα εάν οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αύξηση των εμβολιασμών, απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα το κίνητρο να είναι να μην αρρωστήσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση με τα μέτρα αυτά οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν.

Ζαούτης: Οι αρνητικές συνέπειες στα παιδιά ξεπερνούν τη νόσο

Σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμών σε παιδιά από 5 έως 11 ετών, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα. 

Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.

Αναφέρθηκε επίσης στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κορονοϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο. 

Με το κλείσιμο των σχολείων, εξήγησε αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας. Επίσης τόνισε πως η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορονοϊός – Ζαούτης: Προτεραιότητα η αύξηση των εμβολιασμών – Βαριές οι συνέπειες στα παιδιά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3347014752565101805
Σχόλια
item