Γιάννενα: Μαθημένα τα Γιάννενα από τη βροχή…

Χωρίς μεγάλα προβλήματα περνάει μέχρι στιγμής η κακοκαιρία «Αθηνά» από την περιοχή της Ηπείρου, παρά το μεγάλο ύψος της βροχής και τις καταιγίδες, κατά τόπους και κατά διαστήματα.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης υπήρξαν νωρίς χθες το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να διακοπεί και η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων για λίγη ώρα, ενώ η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε απεγκλωβισμό από ασανσέρ λόγω της διακοπής ρεύματος.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του Ιονίου, όπως η Κέρκυρα, ενώ αυξημένοι είναι και οι άνεμοι. 

Μάλιστα, στους κατοίκους της Ηπείρου, των Ιόνιων Νησιών και της Δυτικής Ελλάδας, η Πολιτική Προστασία απέστειλε το βράδυ της Τετάρτης προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112, ζητώντας να περιορίσουν της μετακινήσεις τους.

Μέχρι νωρίς χθες το απόγευμα, στην περιφέρεια της Ηπείρου δεν είχαν αναφερθεί σημαντικές ζημιές, ενώ μικροκαταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν σε δρόμους των ορεινών Τζουμέρκων.

Όπως τόνισε όμως ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, η επιφυλακή των φορέων θα διαρκέσει τρία 24ωρα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. 

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι προγνώσεις κάνουν λόγο για μεγάλο ύψος βροχής και ισχυρούς ανέμους, που μπορεί να φτάσουν και τα εννέα μποφόρ. 

Ανάλογη με αυτή των Ιωαννίνων ήταν και η εικόνα στην περιοχή της Άρτας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μαθημένα τα Γιάννενα από τη βροχή…
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 763053117834055176
item