Φρεγάτες Belharra: Πιστοποιήθηκε και ενσωματώνεται το προηγμένο ραντάρ Sea Fire

Η πιστοποίηση του Sea Fire από την DGA αποτελεί βασικό ορόσημο της ανάπτυξης ραντάρ και είναι πλέον έτοιμο για ενσωμάτωση από τη Naval Group στη φρεγάτα FDI.

Εξαιρετικά θετικές ειδήσεις έρχονται και επισήμως από την Γαλλία, που αφορούν και τις μελλοντικές ελληνικές φρεγάτες Belharra, καθώς η γαλλική εταιρεία Thales ανακοίνωσε ότι το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire απέκτησε την πιστοποίηση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών της Γαλλίας, έπειτα από μια σειρά εντατικών και ενδελεχών δοκιμών στο Saint-Mandrier και έχει πλέον παραδοθεί στη Naval Group για ενσωμάτωση στο σύστημα μάχης των φρεγατών FDI.


Σε μια περίοδο 18 μηνών, το ραντάρ Sea Fire υποβλήθηκε σε έναν σημαντικό αριθμό χερσαίων δοκιμών, κινητοποιώντας πόρους και συνδυασμένες ομάδες από την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών της Γαλλίας, τη Thales και την Naval Group, που έλαβαν χώρα στο Shore Integration Facility, όπου δοκιμάζεται και αξιολογείται κάθε σύστημα μάχης και κρίσιμος αισθητήρας που προορίζεται για τα πλοία που βρίσκονται σε υπηρεσία εντός του Γαλλικού Ναυτικού.

Το Sea Fire αξιολογήθηκε και δοκιμάστηκε σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων στόχων επιφάνειας, όπως σκάφη ή κύριες μονάδες κρούσης αλλά και εναέριων στόχων, όπως ελικόπτερα, μαχητικά αεροσκάφη και drones, όπου διαπιστώθηκε η πρωτοποριακή ικανότητα του να αναζητά ταυτόχρονα στόχους σε ένα δύσκολο επιχειρησιακό περιβάλλον, με εμβέλεια αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων με υψόμετρο 90° και απαράμιλλο ρυθμό ανανέωσης (refresh rate).

Χάρη στη μοναδική ψηφιακή τεχνολογία του, το Sea Fire προσφέρει βελτιωμένη απόδοση για όλες τις αποστολές μέσω δυναμικής διαχείρισης πόρων με πολύ σύντομο χρόνο απόκρισης. 

Αυτό το ψηφιακό ραντάρ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας και επωφελείται από όλη την τεχνογνωσία της Thales για τα Big Data και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. 

Τέλος, χαρακτηρίζεται το αρθρωτό πολυλειτουργικό ραντάρ ενεργούς ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) που  έχει την ικανότητα να επιτηρεί ταυτόχρονα αέρα και θάλασσα με μεγάλη εμβέλεια, ενώ είναι χρήσιμο και στην καθοδήγηση πυραύλων, για την προστασία των φρεγατών από κάθε είδους απειλές.


epirusblog.gr
5 of 5
Φρεγάτες Belharra: Πιστοποιήθηκε και ενσωματώνεται το προηγμένο ραντάρ Sea Fire
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2269754274612899735
item