Πως μπορείς να ζήσεις περισσότερο - Αυτές οι 6 συμβουλές σίγουρα θα σε βοηθήσουν Πως μπορείς να ζήσεις περισσότερο - Αυτές οι 6 συμβουλές σίγουρα θα σε βοηθήσουν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πως μπορείς να ζήσεις περισσότερο - Αυτές οι 6 συμβουλές σίγουρα θα σε βοηθήσουν

Το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι ο θάνατος. Όλοι κάποια στιγμή θα φύγουμε από αυτή τη ζωή, όμως αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πότε...

Ακολουθούν 6 απλά πράγματα που αν υιοθετήσεις μόνιμα, θα έχεις αρκετά και μάλιστα καλά χρόνια γεμάτα υγεία. Και ποιος δεν το θέλει αυτό, σωστά;

Κινηθείτε. Η τακτική άσκηση ενισχύει την υγεία της καρδιάς. Οι άνθρωποι που τρέχουν, περπατούν ή πηδούν έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, ακόμη και αν ξεκινήσουν τις δραστηριότητές του μετά τα 40. 

Μία μελέτη που έγινε το 2018 σε 58 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 48 έως 58 ετών στο Τέξας έδειξε ότι μετά από δύο χρόνια τακτικής άσκησης για πέντε μέρες την εβδομάδα είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθεί η υγεία της καρδιάς τους, το σώμα τους να κυκλοφορεί το αίμα πιο αποτελεσματικά, ενώ μειώθηκε και ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.

Η άσκηση διατηρεί επίσης το μυαλό σας δυνατό. Πέραν της υγείας της καρδιάς, πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κίνηση είναι ένας πολύ καλό τρόπος για να κρατήσετε το μυαλό σας σε εγρήγορση και να επιβραδύνετε τη γήρανση του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η άσκηση δίνει περισσότερο αίμα στον εγκέφαλο.

Τα βάρη δεν είναι μόνο για να δείχνουμε ωραίοι. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που αποκτούν δυνατό μυϊκό σύστημα είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από διάφορα αίτια. Αυτό ισχύει για καρκίνους, ασθένειες της καρδιάς και δε σχετίζεται με άλλους παράγοντες όπως για παράδειγμα πόσο λίπος καταναλώνουν, πόσο αλκοόλ, αν καπνίζουν ή την ηλικία τους.

Φάτε περισσότερες φρέσκα τρόφιμα, όπως λαχανικά και φρούτα. Περιέχουν φυτοχημικά, τα οποία μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα και μειώνουν τις πιθανότητες να νοσήσετε από καρκίνο. Τα λαχανικά, καθώς και οι ξηροί καρποί, σας δίνουν επίσης την αίσθηση της πληρότητας, λόγω των ινών που περιέχουν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε το πρόχειρο φαγητό, το οποίος συνδέεται με τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Ακολουθήστε τη Μεσογειακή διατροφή, που περιλαμβάνει πολλά πράσινα, ψάρι και φρούτο. Σειρά μελετών τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι η Μεσογειακή διατροφή είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. 

Περιλαμβάνει πολλά πράσινα, φρέσκα φρούτα, ενώ δίνει και περιορισμένες ποσότητες αυγών και τυριού. Μελέτη του 2015 έδειξε ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν τη Μεσογειακή διατροφή όλη τους τη ζωή μπορεί να κερδίσουν ακόμα και 7,5 χρόνια επιπλέον στο προσδόκιμο ζωής τους.

Απολαύστε την επίλυση δύσκολων προβλημάτων. Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι η επιτυχία σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνει τους ανθρώπους να σταματούν να εργάζονται. Ωστόσο, οι άνθρωποι που ζουν πολλοί, βρίσκουν πράγματα που τους ενδιαφέρουν και έχουν σημασία γι’ αυτούς ώστε να τα κάνουν ακόμα και μετά τη συνταξιοδότηση.

Διασκεδάστε. Μία βρετανική μελέτη μεταξύ χιλιάδων ανθρώπων ηλικίας άνω των 50 ετών που διήρκησε αρκετά χρόνια έδειξε ότι οι άνθρωποι που λένε «μου άρεσε αυτό» ή «απόλαυσα αυτή τη δραστηριότητα» είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν σε σχέση με τους ανθρώπους που δε βρίσκουν απόλαυση σε διάφορα πράγματα.

Σοβαρευτείτε όσον αφορά το πρόγραμμα του ύπνου. Όταν το κορμί σας ξεκουράζεται, ο εγκέφαλος δουλεύει, πετάει τις τοξίνες και διατηρεί τις νευρικές διαδρομές που μας επιτρέπουν να μαθαίνουμε και να κρατάμε τις μνήμες μας. 

Η έλλειψη ύπνου (κάτω από οκτώ ώρες τη μέρα) οδηγεί σε διάφορες παθήσεις, εγκεφαλικά, Αλτσχάιμερ, ακόμα και παχυσαρκία. Οι ερευνητές ακόμα ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς είναι αυτό που καθιστά τον ύπνο τόσο ωφέλιμο.

epirusblog.gr
5 of 5
Πως μπορείς να ζήσεις περισσότερο - Αυτές οι 6 συμβουλές σίγουρα θα σε βοηθήσουν
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 254019074629198768
Σχόλια

Τα καλύτερα

item