Αυτά είναι τα 6+1 πιο επικίνδυνα φαγητά που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο Αυτά είναι τα 6+1 πιο επικίνδυνα φαγητά που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτά είναι τα 6+1 πιο επικίνδυνα φαγητά που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο

Μια αγαπημένη συνήθεια των ταξιδιωτών είναι να δοκιμάζουν τα τοπικά εδέσματα της περιοχής, ωστόσο μερικές φορές μπορεί να αποδειχθούν… θανάσιμες απολαύσεις.

Ackee

Ευδοκιμεί στην Δυτική Αφρική, αλλά συνήθως συνδέεται με την Τζαμάικα, αυτό το φρούτο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αναγούλα αν καταναλωθεί πριν ωριμάσει τελείως. Ωστόσο, αν έχει ανοίξει τελείως, μπορείτε να το καταναλώσετε.

Ταπιόκα

Αρκετοί πολιτισμοί της Αφρική και της Νότιας Αμερικής μετατρέπει αυτό το ξυλάκι σε ένα κέικ, αλλά μόνο μετά από πολύ καλό μαγείρεμα. Όταν όμως, καταναλωθεί ωμό, απελευθερώνει ένα ένζυμο «linamarase», που μετατρέπει ένα του συστατικό σε κυάνιο!

Hakarl (μπαγιάτικος καρχαρίας)

Αυτός ο καρχαρίας της Γροιλανδίας, που έχει υποστεί ζύμωση, κερδίζει τη θέση του στην λίστα με τα πιο επικίνδυνα φαγητά του πλανήτη, καθώς δεν διαθέτει ουροποιητικό σύστημα, το οποίο σημαίνει ότι όλα τα… απόβλητα του και οι πιθανές τοξικές του ουσίες φιλτράρονται μέσα στο κρέας του ζώου. Για να θεωρηθεί ασφαλές πρέπει να περάσει από μια διαδικασία έξι μηνών.

Casu Marzu

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό τυρί της Σαρδηνίας, που είναι πραγματικά αηδιαστικό. Γιατί; Η αιτία είναι ότι σε αυτό το τυρί από προβατίσιο γάλα κυκλοφορούν ανάμεσα του ζωντανές προνύμφες και έχει απαγορευτεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Οι προνύμφες που «κατοικούν» σε αυτό το πικάντικο πεκορίνο δεν είναι θανατηφόρες, αλλά μπορούν να επιβιώσουν στον οργανισμό του ανθρώπου εάν τις καταπιούν και σπέρνουν τον… όλεθρο στο στομάχι!

Sannakji

Οι πολύ τολμηροί μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την Κορεάτικη συνταγή με ένα ωμό νεογέννητο χταπόδι!

Επειδή τα άκρα του έχουν νευρώνες, αυτά συνεχίζουν να κινούνται και οι βεντούζες έχουν την δυνατότητα να… βεντουζώνουν ακόμα και αν αποκοπούν από το σώμα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν μασηθούν καλά… αποτελούν μια απειλή για τον οισοφάγο!

African Bullfrog

Οι περιπετειώδεις καλοφαγάδες που ταξιδεύουν στην Ναμίμπια αναζητούν αυτό το αμφίβιο πλάσμα, του οποίου το δέρμα και τα σπλάχνα περιέχουν τοξικές ουσίες! 

Οι ντόπιοι θεωρούν ότι αυτά τα πλάσματα μπορούν να καταναλωθούν μετά την περίοδο των «τρίτων βροχών» και μόλις τελειώσουν το ζευγάρωμα τους. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν φάτε λάθος… μπουκιές (ή την λάθος εποχή), κινδυνεύετε με νεφρική ανεπάρκεια.

Fugu

Ίσως το πιο διάσημο σε αυτή την λίστα, το ψάρι αυτό μπορεί να σερβιριστεί μόνο από πολύ καλά εκπαιδευμένους σεφ, καθώς τα εσωτερικά του όργανα και ιδίως το συκώτι, τα έντερα και οι ωοθήκες διαθέτουν μια τοξίνη που σε παραλύει στην στιγμή.


epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα 6+1 πιο επικίνδυνα φαγητά που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4473331435817205983
Σχόλια

Τα καλύτερα

item